Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aturen el desnonament d’una família amb tres menors a la Llacuna del Poblenou
  • CA

A la Nahima li queien les llàgrimes a les onze del matí i a les dotze. Entremig, una hora decisiva que canviaria els motius de la pulsió emotiva. Les primeres llàgrimes eren d’angoixa. “No vull marxar, ja fa més de 20 anys que estem aquí i tinc tres fills que van al col·legi”, explicava. Parlava de la Salma, de 14 anys, i de dos nens més –un de 9 i l’altre de 8–. Minuts més tard, i després de la pertinent negociació amb la comitiva judicial i la demostració de força de 40 persones palplantades al davant de la porta del número 92-94 del carrer Ciutat de Granada, la família anunciava amb un paper rosa que ho havien aconseguit, que es quedaven. La crida del col·lectiu de defensa de l’habitatge Ens Plantem del Poblenou sumava una nova resistència. 

El document rosa és la còpia que confirma a la Nahima que s’ha evitat el segon intent de desnonament –el primer va ser l’onze de novembre– i que aguanten una temporada més a casa seva. La mare de tres menors explica que se’ls va acabar el contracte de lloguer el març del 2016 i des de llavors han intentat renovar-lo sense èxit. “La propietat no vol ni parlar-ne i l’administradora de finques ens diu que no ens el renovaran si no paguem 1.000€ de lloguer”, narra.

Abans pagaven 700 euros i escaig, recorda, i ara se’ls vol aplicar una pujada d’un 40% fins arribar al miler d’euros. Aquest preu per un pis al Parc i la Llacuna del Poblenou tindria més sentit si fos per a un immoble nou o semi-nou, però el pis “té més de 30 anys”, matisa la Salma, i “no està en perfectes condicions, ni molt menys”. Es manté així la línia d’augment de preus dels arrendaments que s’ha disparat especialment al districte de Sant Martí els últims anys. 

La Nahima explica que el seu marit treballa a la construcció i no té un contracte indefinit. Per això, pateixen sovint per saber si podran fer front a tots els pagaments. Ara bé, concreten que sempre han estat bons pagadors, fins i tot quan se’ls ha acusat de no aportar les mensualitats. Van guanyar un judici contra la propietat quan aquesta els denunciava per no haver pagat quatre mesos de lloguer. La família, assistida per una advocada d’ofici, va demostrar el pagament i va confirmar la seva intenció de quedar-se a casa seva pagant un preu just.

Sospites de pisos turístics il·legals

Des d’Ens plantem han fet l’acompanyament del cas de la Nahima i denuncien que la propietat està cometent un cas evident d’assetjament immobiliari. No només per portar a judici a la família, sinó perquè cada cop queden menys veïns al bloc. “Abans ens coneixíem tots els veïns, eren catalans, de la zona. I ara, ha canviat tot. Cada cop hi ha més pisos en què veig entrar estrangers que desapareixen aviat”, descriu la Nahima. Tanmateix, segons el registre d’habitatges d’ús turístic de l’Ajuntament de Barcelona, no hi ha cap llicència legal en aquest bloc. 

Després de mesos sense saber res, la Nahima espera que gràcies al suport veïnal es pugui arribar a un acord per renovar-li el contracte. El problema és que el procediment judicial avança i la següent execució del desnonament serà la tercera, l’última abans que s’iniciï un desallotjament amb data oberta. Arribats a aquesta situació, no se sabrà l’hora ni dia exacte de la visita de la comitiva judicial, i això complicaria la defensa. Per això, la família espera arribar a un pacte “el més aviat possible”, reclama la Salma als seus 14 anys, tot fent-se responsable de bona part de les gestions.

 

Més notícies
Ocupen una administració de finques i aturen el desnonament d’una mare i un fill de 4 anys
Notícia: Ocupen una administració de finques i aturen el desnonament d’una mare i un fill de 4 anys
Comparteix
L'ocupació ha aconseguit que s'iniciï la negociació per un lloguer social
“Amb un desnonament obert mai saps si podràs sopar a casa”
Notícia: “Amb un desnonament obert mai saps si podràs sopar a casa”
Comparteix
Unes 200 entitats denuncien el patiment de les famílies que esperen a ser desnonades sense una data fixa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa