Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més temps d’espera al metro i menys trens a Renfe i FGC pel 8M
  • CA

La vaga feminista ha incrementat el temps d’espera al metro, segons ha informat TMB. Els intèrvals dels combois amb conductor es varien entre 4 i 6 minuts –més de l’habitual– i els que són automàtics arriben fins a una mitjana de 7 minuts. Els canvis més remarcats pel que fa al servei de metro és a la Sagrera i la Sagrada Família, on el personal de TMB ha de regular els fluxos de gent per “optimitzar la capacitat del tram central de la línia 5”

Per la seva part, els autobusos tenen normalitzat el servei després d’haver patit incidències a primera hora pels talls de carretera de diferents piquets feministes, especialment a l’avinguda Meridiana, Gran Via de les Corts Catalanes, l’avinguda Diagonal i a la zona de la Travessera de Dalt, entre d’altres.

Els serveis mínims que ha decretat el departament de Treball, Afers Socials i Famílies són del 50% en les hores punta –6:30h a 9:30h i de 17h a 20h– i del 25% la resta del dia. Exactament igual passa al servei de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). Un reforç de les hores amb més utilització del transport que coincidirà amb la manifestació central, que sortirà a les 18:30h des de plaça Espanya. En canvi, els trens de Rodalies i regionals de Renfe funcionarà de manera homogènia durant tota la jornada amb un 33% del servei habitual. 

Altres transports, com el de persones amb diversitat funcional, quedarà cobert en la seva totalitat com en una jornada normal i es manté també el funcionament del transport escolar per arribar als centres infantils i de primària en cas de no tenir cap alternativa de mobilitat pública. Pel que fa a les autopistes, treballarà tan sols una tercera part del personal dedicat al manteniment, les comunicacions i la seguretat, els centres d’operació i l’assistència als conductors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa