Un centenar d’escoles reclamen a Colau més “valentia” contra el trànsit

Revolta Escolar critica "l'alta inseguretat i els alarmants nivells de contaminació i soroll" a Barcelona

Una delegació de 27 representants d’Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA) d’escoles adherides al moviment Revolta Escolar ha reclamat aquest divendres a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, “contundència, valentia i celeritat” en la pacificació dels entorns escolars. Li han transmès en una reunió al Saló de Cent de l’Ajuntament les demandes de les més de cent escoles adherides al manifest, i de les 60 que cada dos divendres tallen carrers a la sortida de l’escola.

La delegació ha mostrat a l’alcaldessa la “preocupació” per “l’alta inseguretat i els alarmants nivells de contaminació i soroll” en els entorns escolars. “La nostra ciutat s’ha convertit en un indret on ens qüestionem si val la pena fer créixer els fills. No és un lloc sa, ni segur, ni agradable”, han expressat els representants de la Revolta Escolar, que han demanat que s’actuï “amb tota la contundència necessària i a totes les escoles”.

En concret reclamen que s’actuï a tots els centres escolars abans que acabi el 2022; una reducció “dràstica” del nombre de vehicles contaminants que circulen al voltant de cada escola; seguretat a les vies d’accés als centres educatius, “amb radars sancionadors i fases semafòriques”; ampliació de l’espai d’estada i de desplaçament destinat als vianants en els entorns escolars; control dels nivells de contaminació i soroll a cada escola, i facilitació de la mobilitat segura en bicicleta i a peu als centres escolars.

Segons els representants de la Revolta Escolar, a la reunió l’Ajuntament ha defensat la dificultat per poder portar a terme més actuacions, en contraposició del que demanen les AFA.

Més informació

Nou comentari