Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un 19% de metges de l’ICS encara fan vaga a Barcelona
  • CA

La vaga de metges no s’ha acabat del tot. Aquest divendres no ha continuat només als centres concertats, sinó que també s’ha mantingut als CAP que gestiona directament l’Institut Català de Salut (ICS), malgrat l’acord amb la conselleria de Salut que va fer que ahir a la nit el sindicat Metges de Catalunya desconvoqués l’atura iniciada dilluns.

La clau de volta és el sindicat CGT, que no està d’acord amb el pacte al qual s’ha arribat i ha tornat a cridar avui a la vaga. I a la ciutat de Barcelona és on ha tingut més seguiment. Segons les dades facilitades pel mateix departament de Treball de la Generalitat, mediador en el conflicte i encarregat de fer un seguiment de les xifres, un 19,54% de metges que havien de treballar avui als centres d’atenció primària (CAP) de l’ICS a Barcelona han secundat la protesta: 170 en total. 

A la resta de regions sanitàries, el seguiment de l’aturada de la CGT ha sigut molt més baix: un 9,6% a la Catalunya Central, un 5% a la regió metropolitana nord i un 1,3%. I a les altres àrees, el seguiment ha sigut insignificant.

Aquest manteniment de la vaga per convocatòria de la CGT ha fet que als CAP de Barcelona avui hi hagi hagut, fins a les cinc de la tarda, una reducció de l’activitat d’un 31,33% respecte del divendres de la setmana passada, segons Treball.

Pel que fa als centres concertats, Treball no dona les dades territorialitzades. Només indica que als CAP concertats el seguiment ha sigut del 14,93% respecte del total de la plantilla al conjunt de Catalunya. Als centres hospitalaris concertats han fet l’aturada un 13,40% dels facultatius, en salut mental, un 3,72%% i als centres sociosanitaris, un 5,54%.
 

Més notícies
Els metges d’atenció primària de l’ICS arriben a un acord amb Salut i desconvoquen la vaga
Notícia: Els metges d’atenció primària de l’ICS arriben a un acord amb Salut i desconvoquen la vaga
Comparteix
El pacte arriba després de quatre dies d'aturada que a Barcelona ha tingut un seguiment de més de la meitat del personal
Estudiants, professors i metges prenen la ciutat
Notícia: Estudiants, professors i metges prenen la ciutat
Comparteix
La Guàrdia Urbana xifra en 8.000 persones els participants en la manifestació conjunta
Tensió entre Mossos i els bombers i metges concentrats al Parlament
Notícia: Tensió entre Mossos i els bombers i metges concentrats al Parlament
Comparteix
La policia ha retingut un bomber i l'ha portat a dins del Parlament per identificar-lo, però ja ha quedat en llibertat
“Al CAP Raval Sud tinc 30 o 40 pacients cada dia”
Notícia: “Al CAP Raval Sud tinc 30 o 40 pacients cada dia”
Comparteix
El metge de família Daniel Roca explica el seu dia a dia a l'atenció primària i el perquè de la vaga

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa