Un 19% de metges de l’ICS encara fan vaga a Barcelona

La protesta als centres de l'ICS ha continuat per convocatòria de la CGT

La vaga de metges no s’ha acabat del tot. Aquest divendres no ha continuat només als centres concertats, sinó que també s’ha mantingut als CAP que gestiona directament l’Institut Català de Salut (ICS), malgrat l’acord amb la conselleria de Salut que va fer que ahir a la nit el sindicat Metges de Catalunya desconvoqués l’atura iniciada dilluns.

La clau de volta és el sindicat CGT, que no està d’acord amb el pacte al qual s’ha arribat i ha tornat a cridar avui a la vaga. I a la ciutat de Barcelona és on ha tingut més seguiment. Segons les dades facilitades pel mateix departament de Treball de la Generalitat, mediador en el conflicte i encarregat de fer un seguiment de les xifres, un 19,54% de metges que havien de treballar avui als centres d’atenció primària (CAP) de l’ICS a Barcelona han secundat la protesta: 170 en total. 

A la resta de regions sanitàries, el seguiment de l’aturada de la CGT ha sigut molt més baix: un 9,6% a la Catalunya Central, un 5% a la regió metropolitana nord i un 1,3%. I a les altres àrees, el seguiment ha sigut insignificant.

Aquest manteniment de la vaga per convocatòria de la CGT ha fet que als CAP de Barcelona avui hi hagi hagut, fins a les cinc de la tarda, una reducció de l’activitat d’un 31,33% respecte del divendres de la setmana passada, segons Treball.

Pel que fa als centres concertats, Treball no dona les dades territorialitzades. Només indica que als CAP concertats el seguiment ha sigut del 14,93% respecte del total de la plantilla al conjunt de Catalunya. Als centres hospitalaris concertats han fet l’aturada un 13,40% dels facultatius, en salut mental, un 3,72%% i als centres sociosanitaris, un 5,54%.
 

Més informació

Nou comentari