La manifestació que aglutinava professors, estudiants, metges i treballadors de la Generalitat ha aplegat 8.000 persones, segons la Guàrdia Urbana. La manifestació ha començat a les 12:25h sota el lema “Per uns pressupostos socials. Revertim els retallades”, amb nombrosa presència del col·lectiu estudiantil, que s’havia reunit prèviament en Jardinets de Gràcia, i ha partit de la plaça Universitat. La protesta ha recorregut el centre de la ciutat amb càntics com “No a la privatització” i “Educació i sanitat, pública i de qualitat”. A les 14h la manifestació ha arribat al Parlament, que està custodiat per un cordó dels Mossos d’Esquadra

[r:1]

El 17% dels professors de Barcelona s’han sumat a la vaga convocada avui per la precarietat laboral, segons dades del Departament d’Ensenyament. Els sindicats IAC-USTEC · Stes, CGT i Aspepc · Spc han exigit revertir les retallades en l’ensenyament públic que s’han produït des de l’inici de la crisi econòmica en una manifestació que ha arrencat a plaça Universitat sota el lema “Per uns pressupostos socials. Revertim els retallades” amb motiu de la jornada de vaga convocada per aquest dijous. “En això un país no es pot permetre anar cap enrere, hauria d’anar cap endavant”, ha expressat el portaveu de la IAC-USTEC · Stes, Ramon Font.

La vaga de professors ha estat convocada per USTEC-STEs, ASPEPC-SPS, CGT i COS, però no s’hi han sumat CCOO i UGT. Sí ha rebut, en canvi, el suport de Docents per la República.

Treballadors públics i estudiants també fan jornada de vaga avui. Una manifestació conjunta ha sortit a les 12 hores de la plaça Universitat i es dirigeix cap al Parlament, on ahir ja hi va haver protestes dels metges i els bombers i tensió i forcejament amb els Mossos d’Esquadra, que els barraven el pas a les portes de la cambra i els van impedir entrar-hi.

La Guàrdia Urbana està regulant el trànsit afectat pel recorregut de les concentracions d’estudiants i metges. El cos ha anunciat que està fent desviaments a diversos carrers de la ciutat. 

 

 

Una concentració de metges de l’Hospital Vall d’Hebron ha tallat la Ronda de Dalt a l’alçada de la sortida 6 de Vallcarca-Balmes. Es tractava d’una acció del personal sanitari relacionada amb el quart dia de vaga. Els metges protesten per la sobrecàrrega de feina. La circulació ja ha estat restablerta. 

 

 

Un grup d’estudiants ha tallat aquest matí la calçada central de l’avinguda Diagonal per reclamar la rebaixa de les taxes universitàries. L’acció ha començat a les 9:30h a l’altura de la facultat de Física de la Universitat de Barcelona (UB). Els estudiants eren inicialment uns 50, tot i que s’hi van afegint més conforme avancen en direcció als Jardinets de Gràcia.

 

 

Els manifestants portaven una pancarta amb el lema “Rebaixa del 30% ja. Camí cap a la gratuïtat” i cridaven lemes com “Universitat pública i de qualitat”. També han aprofitat per llegir un manifest en què demanen al Govern que apliqui la moció que el Parlament va aprovar fa dos anys i que insta la Generalitat a reduir un 30% les taxes. La Guàrdia Urbana desviava el trànsit.

Més notícies

Manifestació de mestres, professors, estudiants i funcionaris administratius

Notícia: Manifestació de mestres, professors, estudiants i funcionaris administratius
Comparteix
Una protesta unitària recorrerà els carrers de Barcelona aquest dijous al migdia
Notícia: Manifestació de mestres, professors, estudiants i funcionaris administratius - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Gongylus a novembre 29, 2018 | 14:35
  Gongylus novembre 29, 2018 | 14:35
  Em sembla que haurien d'anar a Madrid a presentar les queixes, perquè és on tenen els nostres diners.
 2. Icona del comentari de: Enfadat a novembre 29, 2018 | 16:22
  Enfadat novembre 29, 2018 | 16:22
  Com us heu deixat enredar- Teniu problemes, s´. No us han pogut pagar la paga que us deuen? Us considereu intocables? El fer oposicions us posa per sobre de la massa treballadora? Podríeu cobrar més? Això tothom. Molta gent van perdre les 14 pagues mentre vosaltres en perdíeu UNA! En quant als estudiants, us pregunto, a tothom se li ha de rebaixar el 30% de la matrícola o sols a la gent amb pocs recursos. Els fills de rics que paguin. Estic enfadat. Heu organitzat aquest enrenou per desac
 3. Icona del comentari de: JordiP a novembre 29, 2018 | 17:19
  JordiP novembre 29, 2018 | 17:19
  Què curiós. Tots els sectors afectats per les retallades exploten ara ... i demanen a la Gene que afluixi la mosca. I la mosca està a Madrit. No seria més lògic demanar a Madrit més diners? Es queden els nostres impostos! I també és curiós que tota l'esquerra es dediqui a pressionar simultàniament. No serà que estan intentant que PDCat-ERC acceptin els PPGGE del PSOE? No crec en les casualitats. i per què no demanen culminar el proces?
 4. Icona del comentari de: JordiP a novembre 29, 2018 | 17:25
  JordiP novembre 29, 2018 | 17:25
  He sentit les declaracions de l'Albiach en sortint de la reunió amb el govern. Constato que la seva exigència de "uns pressupostos més socials" sabent que no hi ha d'on fer sortir les misses sembla pressió per a suportar el pressupost del PSOE. Ai, Podemos, ja esteu fent la política d'ICV de marxar amb el fre de mà posat? Entre vosaltres, les CUPS, els siudatans, els peseceístes i les runes del PP acabareu enfonçant el procés i fent riure Madrit. No sigueu tan botiflerillos, co.ny!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa