Tensió entre Mossos i els bombers i metges concentrats al Parlament

La policia ha retingut un bomber i l'ha portat a dins del Parlament per identificar-lo, però ja ha quedat en llibertat

Els metges en vaga que s’han concentrat aquest dimecres a les portes del Parlament, a Barcelona, han intentat entrar a la cambra legislativa catalana. Amb ells s’han concentrat els bombers, que reclamen una millora de les condicions laborals. Durant la protesta s’han viscut moments de tensió amb la policia, i els agents han carregat contra els bombers que es manifestaven. Els Mossos d’Esquadra han confirmat al TOT Barcelona que els agents han “retingut” un bomber “a efectes d’identificar-lo” per haver presumptament agredit a un policia. El manifestant ja ha estat alliberat.

De fet, les portes de la cambra s’han tancat per precaució. La imatge mostra agents dels Mososs que han quedat a dins mirant com està la situació a fora, on altres companys seus fan el cordó per impedir els manifestants acostar-s’hi.

Mossos, des de dins de la cambra, mirant la concentració de metges davant el Parlament / ACN

Mossos, des de dins de la cambra, mirant la concentració de metges davant el Parlament / ACN

En el tercer dia de vaga de metges d’atenció primària a Catalunya –a Barcelona té un seguiment de més del 50%– uns 400 facultatius s’han manifestat a la Ciutadella. Primer s’han posat darrere de la tanca que protegeix el Parlament, el lloc on habitualment es concentren els manifestants, però després han passat a l’altra banda i s’han acostat a la porta principal.

Entre les consignes que han cridat hi havia les que han utilitzat les darreres hores, com ‘A tu també t’afecta’ o ‘Vaga, vaga, vaga, la Primària ja no ‘traga”. Paral·lelament hi ha la vaga de professors i estudiants universitaris, en una jornada especialment moguda a Barcelona.

Més informació

Nou comentari