Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els metges mantenen el pols de la vaga a Barcelona mentre segueixen les negociacions
  • CA

La segona jornada de vaga del personal sanitari d’atenció primària manté la força del primer dia i continua forçant unes negociacions encara obertes, que reclamen revertir les retallades en sanitat i millorar les condicions de les visites. El seguiment de la vaga a Barcelona ha mantingut una xifra similar a la d’ahir, quedant-se amb un 51,9% dels metges que han secundat l’aturada, segons les dades facilitades pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. A més, el col·lectiu més movilitzat, a través del sindicat majoritari Metges de Catalunya, ha tornat a tallar la Gran Via de les Corts Catalanes aquest matí i roman, a hores d’ara, tancat amb l’Institut de Salut de Catalunya (ICS) negociant les condicions d’una possible finalització de la vaga, que està convocada fins divendres.

Segons les dades facilitades per la conselleria, 482 metges de la ciutat Barcelona s’han unit a l’aturada laboral d’avui del total de 928 que havien de treballar, mentre que ahir van fer-ho 408. Tot i aquest increment en nombres absoluts, durant la jornada d’aquest dimarts hi havia més empleats citats a la feina i també augmenten els que han treballat. En total, els doctors que han fet serveis mínims han estat 161 (17,3%) i els que han treballat per iniciativa pròpia, tot i estar convocats a la vaga, 306 (32,9%)

D’altra banda, pel que fa a la resta del personal sanitari, amb unes dades de seguiment molt més baixes, s’ha notat un lleu increment respecte la primera jornada d’aturada. Ahir es va aconseguir un seguiment de la resta de personal sanitari –que barreja infermeria i administració– del 7% i aquest dimarts s’ha situat en un 7,2%. Concretament, 168 treballadors han decidit no presentar-se a la feina, 720 han fet serveis mínims i 1.445 s’han sumat a la feina com qualsevol altre dia. 

Pel que fa al registre de l’activitat sanitària i a l’efecte que ha tingut la vaga sobre ella, Barcelona destaca com la regió sanitària amb una baixada més destacada del moviment. Les xifres del departament apunten una davallada del 63,24% de l’activitat als centres d’atenció primària barcelonins durant aquest dimarts, el registre més alt de Catalunya. 

Segueixen les reunions

Les converses, en recerca d’unes millors condicions a l’hora d’atendre pacients i de recuperació del salari que han vist reduit els darrers anys, es manté a la seu de la conselleria de Treball al carrer Sepúlveda. Ha començat a les 19h i manté la línia de negociacions intensificades des de diumenge entre el sindicat Metges de Catalunya (MC) i el Govern, representat per l’ICS.

El director gerent de l’ICS, Josep Maria Argimon, ha afirmat aquest dimarts que han arribat a acords concrets, que es comprometen a aprovar “sí o sí”, però rebutgen les línies vermelles marcades pel sindicat de fixar un màxim de 28 visites per pacient i 12 minuts mínims, mentre que des de MC han avisat que si aquest divendres no hi ha acord plantejaran allargar les protestes.

Més notícies
Els metges tallen la Diagonal i planegen allargar la vaga
Notícia: Els metges tallen la Diagonal i planegen allargar la vaga
Comparteix
Treballadors de l'atenció primària s'han concentrat davant de la Conselleria de Salut per demanar la dimissió de Laura Pelay
Més de la meitat dels metges de Barcelona ciutat han fet vaga
Notícia: Més de la meitat dels metges de Barcelona ciutat han fet vaga
Comparteix
La primera de les cinc jornades d'aturada als ambulatoris ha finalitzat sense incidents i amb un seguiment molt més ampli dels facultatius que de la resta de personal sanitari

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa