Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els metges tallen la Diagonal i planegen allargar la vaga

Un miler de metges i treballadors d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) i de la sanitat concertada han tallat la circulació a la Diagonal amb el lema “A tu també d’afecta” i “Volem més temps pels nostres pacients”. La concentració havia començat a les 11:00 del matí al Departament de Salut de la Generalitat i els manifestants han intentat accedir-hi.

Com que cap responsable de l’ICS ha volgut rebre una delegació dels metges, els manifestants han tallat Travessera de Les Corts i han avançat fins a la Gran Via de Carles III, des d’on han accedit a la Diagonal. En la segona jornada d’aturades, després d’una manifestació de més d’un miler de persones aquest dilluns, han fet sonar xiulets, petards i megàfons davant la seu del departament. En la protesta s’ha cridat “Pelay dimissió!”, en referència a la secretària de Salut, Laura Pelay, que substitueix la consellera Alba Vergés durant el seu permís per maternitat.

 

El secretari d’atenció primària de l’ICS de Metges de Catalunya, Óscar Pablos, ha afirmat que es plantegen ampliar la vaga més enllà de divendres si no s’arriba a un acord amb les negociacions, una intenció amb la qual coincideix el sector de la sanitat concertada, que lamenta no tenir un interlocutor, segons el representant de Metges de Catalunya, Xavier Lleonart.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa