Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salut ofereix 97 milions més per reduir la sobrecàrrega a l’atenció primària
  • CA

El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, ha anunciat una partida de 97 milions d’euros addicionals destinada a mesures a curt termini per reduir la sobrecàrrega en l’atenció primària. La injecció de fons permetria contractar 201 metges més, cobrir les baixes, millorar les condicions laborals i reduir la burocratització, amb la finalitat de “donar poder” als professionals.

En roda de premsa d’última hora sobre l’atenció primària, el director gerent de l’ICS, Josep Maria Argimon, ha afirmat que continuen les negociacions amb Metges de Catalunya amb motiu de la vaga aquesta setmana, sobre les quals ha dit que acosten posicions però que discrepen en el model, el que no és habitual en les vagues. El seguiment de la vaga a Barcelona ha mantingut una xifra una mica més baixa que la de dimarts, quedant-se amb un 47,6% dels metges que han secundat l’aturada, segons les dades facilitades pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Segons les dades facilitades per la conselleria, 452 metges de la ciutat de Barcelona s’han unit a l’aturada laboral d’avui del total de 928 que havien de treballar, mentre que dimarts van fer-ho 482. En total, els doctors que han fet serveis mínims han estat 346 i els que han treballat per iniciativa pròpia, tot i estar convocats a la vaga, 140. 

Discrepàncies sobre model 

S’han reunit aquest dimecres al matí, han seguit una altra estona a la tarda i han continuat reunits durant la roda de premsa. En ser preguntat per si creu que es pararà la vaga, ha dit que creu que sí, com sempre, al que la secretària general de Salut de la Generalitat, Laura Pelay, ha afegit: “Estem ben encaminats”. Pelay ha afirmat que estan determinats a trobar solucions al que veu com a reptes “titànics” heretats de les retallades durant la crisi, que van deixar al sector infrafinançat.

Difereixen amb el sindicat en el fet que aquest demana limitar les visites a 27 diàries, el que segons Comella qüestiona l’actual model i l’accessibilitat. Davant d’això han proposat calcular una “càrrega ideal” i proposar als metges que, quan tinguin visites per sobre d’aquesta càrrega, puguin triar entre fer-les –fins a un 15% més– en hores extres remunerades o que les faci un company.

Dijous hi haurà un acord de model perquè es pugui ampliar aquesta quota de “càrrega ideal” en un 10-15% més. Per calcular-la es tindrà en compte l’indicador socioeconòmic, l’edat de la població i la càrrega de morbiditat -nombre de malalties que pugui tenir la població i la seva complexitat–, i anirà de 870 a més de 2.000 pacients per professional.

Més notícies
Tensió entre Mossos i els bombers i metges concentrats al Parlament
Notícia: Tensió entre Mossos i els bombers i metges concentrats al Parlament
Comparteix
La policia ha retingut un bomber i l'ha portat a dins del Parlament per identificar-lo, però ja ha quedat en llibertat
Ocupen una administració de finques per obligar un propietari a renovar un lloguer
Notícia: Ocupen una administració de finques per obligar un propietari a renovar un lloguer
Comparteix
Història del triomf d’una veïna de Sant Antoni divorciada i amb un fill amb discapacitat que estava a punt de ser desnonada
Seguiment desigual de la vaga d’estudiants a Barcelona
Notícia: Seguiment desigual de la vaga d’estudiants a Barcelona
Comparteix
Els estudiants avancen que ocuparan els edificis fins dijous al matí
Les posicions s’acosten però la vaga de metges continua
Notícia: Les posicions s’acosten però la vaga de metges continua
Comparteix
Reduir la població assignada a cada metge és la nova proposta de l'ICS que el sindicat veu amb bons ulls, a falta d'un informe

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa