Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les UCI estan plenes: més de 200 pacients crítics als hospitals de Barcelona
  • CA

Les Unitats de Cures Intensives (UCI) dels hospitals barcelonins estan plenes i de moment l’arribada de pacients crítics no afluixa. Segons les dades del departament de Salut, a la capital catalana hi ha 214 persones ingressades a l’UCI, una xifra que no s’assolia des de mitjans del mes de febrer, en el punt àlgid de la tercera onada de Covid-19.

En només dues setmanes les UCI dels hospitals barcelonins han doblat el nombre de pacients ingressats, passant de 104 a 214, i els responsables dels centres encara preveuen un augment progressiu durant l’agost. A això se li han sumar gairebé 400 pacients ingressats a planta, que ha obligat a molts hospitals a reconvertir diversos espais per a malalts de Covid-19.

Més morts

L’augment de la pressió hospitalària també s’ha traduït en un augment de la mortalitat. Aquest mes de juliol s’han notificat 79 defuncions, cinc vegades mes que el mes anterior. Només el passat cap de setmana s’ha registrat 27 morts, pràcticament el doble que en tot el mes de juny. Les autoritats sanitàries esperen que els descens de casos es comenci a notar als hospitals aviat.

Pel que fa als indicadors epidemiològics, el risc de rebrot ha caigut fins al 1.041 punts –la meitat que fa 15 dies– i la velocitat de contagi (Rt) ha baixat fins al 0,77 gràcies a que en les dues últimes setmanes el nombre de nous positius s’ha reduït més d’un 30% després de tocar sostre amb un màxim històric de gairebé 15.000 casos en una setmana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa