Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els hospitals de Barcelona, col·lapsats: “Ens estem apropant al que va ser la primera onada”

La cinquena onada comença a donar treva al carrer, però els hospitals, lluny de notar qualsevol canvi, encara pateixen els efectes de l’explosió de casos i no paren d’ingressar nous pacients amb Covid a l’UCI. “Ens estem apropant al que va ser la primera onada”, ha advertit aquest matí el cap del servei de Medicina Intensiva de l’Hospital del Mar, Joan Ramon Masclans, en una entrevista a Catalunya Ràdio.

“Només amb pacients crítics amb Covid-19 estem al 170% d’ocupació de l’UCI”, ha assegurat. En condicions normals, l’hospital té una UCI capacitat per 18 pacients i ara mateix en tenen 31 amb Covid-19, als quals s’han de sumar la resta de crítics amb altres patologies i els que surten de cirurgies complicades i necessiten un postoperatori llarg. “Hem transformat mig hospital i s’ha suspès moltes intervencions i consultes externes” perquè no donen a l’abast.

Més vacunació

Masclans ha alertat que la situació és de màxima complexitat. El 40% dels pacients ingressats a l’UCI té menys de 50 anys i aquest dilluns mateix va ingressar un de 35 anys. “Ens agradaria que la gent vingués a veure què passa a l’hospital”, ha dit. També ha explicat que tenen un “degoteig constant” de pacients que no creuen en la vacuna i ha reclamat buscar estratègies per impulsar la vacunació. “No es anar contra ningú, sinó protegir la gent amb la millor solució que tenim”.

També ha avisat que el personal sanitari de l’Hospital del Mar està “molt malament” i que les seqüeles de la pandèmia estan causant estralls entre la plantilla. “Els que estan de vacances patint per quan s’hagin de reincorporar i els que estem treballant fent el que podem”, ha lamentat. “És molt dur. Venim de quatre onades que sembla que no hem après i ja estem a la cinquena”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Brigada Anti Bobos a juliol 29, 2021 | 16:09
    Brigada Anti Bobos juliol 29, 2021 | 16:09
    Tras escuchar de los principales responsables del cotarro que la epidemia se acabaría solo con las vacunas por arte y obra de magia y que por eso no era necesario cuidarse más, así como de la lógica inexistente en las resoluciones judiciales que consideran que cualquier derecho se encuentra por encima de los de la salud y la vida, ¿acaso alguien se pensaba que esto no iba a terminar así????

Nou comentari

Comparteix