Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La cinquena onada afluixa: els casos cauen un 34% a Barcelona
  • CA

La cinquena onada de la Covid-19 dona una treva i comença a afluixar. Segons les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), la setmana passada es van registrar 8.728 casos a Barcelona, un 34,4% menys que la setmana anterior. D’aquesta manera, en pocs dies s’ha passat d’una mitjana de gairebé 2.000 casos diaris a poc més de 1.200 i d’aquesta manera es certifica que la cinquena onada va tocar sostre fa uns dies.

L’Eixample, el districte amb més població de la ciutat, és el que experimenta una major reducció absoluta amb gairebé 1.000 casos menys (-43%), tot i que en termes percentuals és Sarrià-Sant Gervasi el que més cau (-46,5%) després de passar de 1.016 a 544 casos en una setmana. Les Corts (-40,2%) i Gràcia (-37,6%) també registren caigudes importants. Nou Barris (-23,4%) i Ciutat Vella (-28,5%) són els que menys han reduït el nombre casos i tot i així experimenten baixades importants d’una setmana a l’altra.

Millora dels indicadors

La contenció dels nous casos, que malgrat tot segueixen disparats, ha fet millorar tots els indicadors epidemiològics. El risc de rebrot ha caigut a 1.243 punts –pràcticament la meitat que fa 15 dies–, mentre que la velocitat de contagi (Rt) se situa en 0,86. Tot i això, la taxa de positivitat es manté per sobre del 22%, la qual cosa vol dir que encara hi ha molts positius que escapen el radar de les autoritats sanitàries.

Pel que fa a la situació hospitalària, encara és molt preocupant. Segons el departament de Salut, ara mateix hi ha 591 persones ingressades als hospitals barcelonins, de les quals 202 estan a l’UCI, tres vegades més que fa dues setmanes. L’augment de les hospitalitzacions de pacients crítics també ha disparat la mortalitat. L’última setmana han mort 34 persones per complicacions relacionades amb la Covid-19, 17 més que en l’anterior i 29 més que fa dues setmanes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa