La cinquena onada de la Covid-19 es comença a traslladar del carrer als hospitals. En els últims dies el nombre de positius a Barcelona ha començat a baixar lleugerament mentre s’omplen les plantes i les UCI dels hospitals, que cada vegada estan més tensionats i a punt de col·lapsar. Segons les dades del departament de Salut, els casos acumulats en els últims set dies han passat de 15.093 el passat dia 12 de juliol a 13.176 el dia 17.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha constatat que la cinquena onada està “de baixada” en termes de contagis i espera poder tornar a la normalitat “dintre de poc”. Durant la sessió de control al Parlament, ha admès que no s’esperaven aquesta explosió de casos, sinó que preveien un repunt que ja s’hauria controlat el 15 de juliol. “Portem una setmana que hem arribat al pic i estem de baixada“, ha insistit Argimon.

Evolució diària de casos registrats a Barcelona / ASPB

Els indicadors epidemiològics també recullen aquesta frenada dels nous contagis. El risc de rebrot ha caigut més de 400 punts en una setmana –tot i que encara està disparat a 1.535– i la velocitat de contagi (Rt) ha tornat a baixar de l’1 per primera vegada des de principis de juny. El problema és que l’explosió de contagis que s’ha produït des de Sant Joan ha arribat als hospitals. Només a Barcelona hi ha gairebé 500 persones ingressades –de les quals 161 estan a l’UCI–, tot i que les dades encara són provisionals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa