Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trilla reclama més autocrítica: “Hem fet moltes coses malament”
  • CA

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha reclamat a les autoritats sanitàries, però també a la societat en general, que es faci més autocrítica per l’explosió de casos de la cinquena onada: “Hem fet moltes coses malament”, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio. “No hem après a desescalar amb certa prudència”. L’epidemiòleg considera que abans de Sant Joan es va reobrir tot massa de pressa i que ara s’estan pagant les conseqüències.

Tot i això, Trilla ha celebrat que el Govern hagi “rectificat amb l’aprovació d’algunes mesures” encara que s’hagi fet “massa tard” i ha reconegut que hi ha restriccions que “des del punt de vista sanitari són molt clares”, però que costen de prendre quan has de trobar un “equilibri” per no enfonsar certs sectors econòmics i al mateix temps atendre les demandes socials de la gent, que està molt cansada després d’un any i mig de pandèmia. “Trobar l’equilibri és complicat”.

Els festivals, al punt de mira

Trilla també ha criticat, sense dir-ho directament, la celebració de festivals, festes i reunions amb gran afluència. “Qualsevol esdeveniment massiu a partir de Sant Joan és responsable dels contagis actuals”, ha insistit. L’epidemiòleg ha reconegut que amb els instruments legals actuals és complicat imposar certes restriccions, però ha apel·lat a la responsabilitat individual per compensar-ho. “Caldria que cadascú fos prudent i intentés evitar situacions de risc, però hi ha una part de la societat que ha percebut aquest risc”.

Les dades dels últims dies fan pensar que la cinquena onada ha entrat en una fase d’estabilització, però Trilla encara no vol parlar de “pic de contagis” perquè en les onades anteriors s’ha trigat dies a baixar la corba de contagis. El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic ha avisat que als hospitals els esperen “unes setmanes complicades” abans de notar la baixada de casos i ha alertat que el personal està esgotat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa