Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els hospitals de Barcelona dupliquen el nombre d’ingressats per Covid-19 en només una setmana
  • CA

El nombre pacients de Covid-19 ingressats als quatre grans hospitals de Barcelona s’ha duplicat en només una setmana. Segons les dades del departament de Salut, a Barcelona hi ha més de 400 persones ingressades als hospitals, de les quals 119 estan a la UCI. El cap de servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital del Mar, Juan Pablo Horcajada, ha alertat en una entrevista a Catalunya Ràdio que el “nombre de pacients nous que arriba cada dia és molt important” i descriu una situació preocupant a les UCI.

Pacients ingressats a hospitals barcelonins / TOT Barcelona – Picktochart

“Veus gent d’entre 28 i 40 anys que necessiten oxigen per respirar i saps que pot acabar molt malament”, ha lamentat Horcajada. L’infectòleg ha explicat que el perfil de pacient d’UCI és doble. Per una banda, molta gent menor de 40 anys que encara no s’han pogut vacunar i, per l’altra, també molts pacients de més de 60 anys, que ja són el grup d’edat més representat a les unitats de crítics barcelonines. “Donar el missatge que la pandèmia s’havia acabat va ser precipitat”, ha criticat Horcajada.

Per la seva banda, l’infectòleg i coordinador d’hospitalització Covid a l’Hospital de Sant Pau, Pere Domingo, ha assegurat que els hospitals “aguantaran amb dificultat” el ritme actual d’ingressos, ja que tenen part del personal de vacances i els que s’han quedat “estan esgotats”. Salut preveu que el pic de nou pacients arribi a finals de juliol. A Sant Pau, que han cancel·lat les visites al pacients ingressat per l’augment de casos, ja estan reprogramant intervencions no essencials per dedicar més recursos als malalts de Covid.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa