Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els turistes continuen saltant la tanca per accedir als búnquers del Carmel

La massificació del Turó de la Rovira continua sent un problema. L’Ajuntament ha instal·lat unes tanques que rodegen la zona coneguda com els búnquers del Carmel, però els turistes segueixen apilonant-se a prop de la zona i alguns, inclús, han arribat a saltar la tanca per accedir a l’interior del recinte. Malgrat que la regidora del barri, Rosa Alarcón, va assegurar que hi havia consens veïnal amb aquesta mesura, el malestar entre alguns veïns és evident després de denunciar durant setmanes que la tanca no impediria el problema. Aquest dimecres, per segon cop consecutiu, ni el nou perímetre ni la Guàrdia Urbana han pogut frenar la massificació un cop més de l’espai.

Des del passat 2 de maig, la Guàrdia Urbana té l’ordre de tancar el recinte cada dia a les 19.30 hores. Malgrat el tancament, les imatges que arriben des del Turó de la Rovira continuen sent les mateixes. Sense anar més lluny, aquest passat vespre, un cop més, els veïns han pogut captar turistes que hi accedeixen tot i les restriccions. Un vídeo fet públic pel periodista de Catalunya Ràdio, Jordi Corbalan, deixa de manifest que molts dels visitants han aconseguit esquivar la tanca per segon vespre consecutiu.

El tancament ja va demostrar deficiències aquest dimarts. El Consell Veïnal del Turó de la Rovira va compartir diverses imatges de la situació a Twitter acompanyades d’un missatge farcit de sarcasme. És més, els veïns, farts de la situació, han convocat una manifestació aquest dissabte a les 12 hores que recorrerà el barri passant pel Park Güell. Els afectats, diuen, volen manifestar el seu rebuig a la “impunitat que hi ha amb el turisme” i “el robatori a la ciutadania d’espais històrics”.

El veïnat, escèptic amb l’Ajuntament

La regidora del Districte va assegurar que la tanca es tracta simplement d’una mesura d’urgència per intentar frenar en sec l’arribada de turistes. Tot i això, una gran part dels afectats temen que amb aquesta clausura s’acabi per reactivar el polèmic projecte del parc dels Tres Turons, expulsant així els últims supervivents del passat barraquista del Carmel i enderrocant prop de 300 habitatges afectats per configurar aquest gran parc verd de 123 hectàrees que ha de connectar els turons de la Creueta del Coll, la Rovira i el Carmel.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa