Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trilla alerta de la manca de personal per cobrir baixes als hospitals
  • CA

El cap d’epidemiologia i medicina preventiva de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha advertit aquest dimarts de les dificultats dels centres hospitalaris per trobar substituts per cobrir baixes, que han augmentat als serveis sanitaris per les infeccions de Covid en la sisena onada de la pandèmia i l’expansió de la variant òmicron.

“Al sistema sanitari ens falta personal”, ha alertat el doctor, en una entrevista a Catalunya Ràdio. “Hi ha personal de baixa i aquesta manca de personal sanitari complica molt el dia a dia dels hospitals i d’altres centres sanitaris”, ha explicat Trilla, que ha recalcat que “la mancança principal són d’infermeres”.

A l’Hospital Clínic, l’índex d’infermeria s’hagut d’ajustar aquesta nit i dues han hagut de fer la feina de tres en diferents àrees. Hem hagut de passar la nit com millor hem pogut, i es tira endavant pel treball solidari de tots plegats, però aquesta situació no es pot aguantar gaire temps”, ha avisat Trilla. El doctor ha desitjat que els sanitaris contagiats del Clínic surtin aviat de la quarantena perquè “es vagin incorporant i anar recuperant la ràtio de personal”.

A favor de la fi del toc de queda

Per altra banda, Trilla s’ha mostrat a favor d’aixecar el toc de queda nocturn, que la Generalitat ja ha anunciat que acabarà la matinada d’aquest dijous. Quant a la resta de restriccions d’accés a espais tancats, l’epidemiòleg ha apuntat que, abans d’aixecar-les, cal ser “prudent” i “fixar-se en quina és la situació als hospitals i les UCI”. “És prudent mantenir la majoria per no dir totes les restriccions actuals fins que la situació es normalitizi o fins que veiem clar que arribem al pic”, ha postulat.

Trilla ha corroborat que òmicron està comportant “menys ingressos” als hospitals, però ha recalcat que “no tranquil·litza que hi hagi tants casos positius”. “La majoria de casos no són tan greu, però n’hi ha tants que suposa una pressió important pel sistema sanitari. Per volum, per impacte i per gent que emmaltateix greument, la situació no és per pensar que es tracta d’un refredat“, ha valorat.

Més notícies
Entrada al CAP Larrard, a Barcelona / Jordi Play
Els CAPs, saturats pels casos lleus: “El que fem no té sentit”
Reportatge: Els CAPs, saturats pels casos lleus: “El que fem no té sentit”
Comparteix
Personal dels ambulatoris alerta de l'excés de burocràcia per la sisena onada, que ha disparat les visites a màxims mai vistos en la pandèmia
Una estació del Bicing. / Ajuntament de Barcelona
Resolta la incidència de l’app per retirar bicicletes del Bicing
Notícia: Resolta la incidència de l’app per retirar bicicletes del Bicing
Comparteix
La caiguda de l'aplicació SMOU s'ha reparat després de prop de quatre hores sense funcionar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa