Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els tres barris de Barcelona on predomina més el menjar escombraria
  • CA

L’assortiment d’establiments d’alimentació a Barcelona és, en general, “força divers i amb un caràcter marcadament mediterrani”, segons un dels informes que l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) va publicar la setmana passada sobre el menjar saludable a la capital, en què examina barri a barri per radiografiar com la renda i el lloc on es viu pot condicionar la dieta dels barcelonins. Els barris de la perifèria més desfavorits disposen d’una “oferta de molta menys qualitat que els barris centrals”, conclou l’estudi, si bé afegeix que el nivell d’ingressos no explica els desequilibris per si sol.

Un altre factor que hi influeix és la proliferació del turisme i d’allotjaments turístics, apunten els investigadors de l’IERMB, un institut associat a la Universitat Autònoma de Barcelona. De fet, els tres barris de Barcelona que obtenen una nota més baixa a l’evaluar-se la qualitat del seu repertori de comerços alimentaris no figuren entre els que declaren menys ingressos per llar. Ben al contrari, tots tres es situen per sobre de la renda mitjana de la ciutat. Són barris on hi ha afluència de viatgers o d’establiments per a gent de pas. Alhora, hi abunden més les botigues de menjar ràpid i per endur que no pas establiments de productes frescos i saludables.

L’informe de l’IERMB només atorga una puntuació negativa sobre l’entorn alimentari a tres barris dels 73 de la ciutat. El que rep pitjor resultat és el barri Gòtic, un dels que concentra més atractiu turístic de Barcelona i que ha experimentat un procés de gentrificació els últims anys. Els autors de l’estudi qualifiquen el seu catàleg d’establiments d’alimentació amb un deficitari -59 de nota.

D’acord a dades dels últims anys, el Gòtic comptabilitzava en els seus carrers 35 forns de pa tradicionals, quatre fruiteries, una peixateria, vuit supermercats i 10 carnisseries, a més de dues botigues de queviures ecològics. Per contra, sumava 31 botigues d’autoservei 24 hores -al quals l’estudi atribueix una “àmplia gamma d’aliments altament calòrics i begudes alconhòliques”- i 59 comerços de menjar ràpid per endur.

Els altres dos barris amb notes negatives se situen al districte de Sant Martí. El barri de Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou mereix -40 punts. En els últims anys, hi constaven cinc fruiteres, una peixateria, dos supermercats, una carnisseria, dos comerços de producte especialitzat, un forn i dos més de productes ecològics; a l’altre costat de la balança, set botigues d’autoservei i 22 establiments de menjar ràpid o de plats ja cuinats per endur.

La Vila Olímpica és el tercer barri que suspèn en el barem de l’IERMB, amb -17 punts. Segons les dades disponibles en l’informe, sumava dos fruiteries, dos supermercats, una carniserria, un forn, dos botigues ecològiques i cap peixateria. Alhora, acollia set botigues 24 hores i 11 locals de menjar ràpid.

Més notícies
Mercat de la Sagrada Família / Jordi Play
Els cinc barris que millor mengen a Barcelona
Notícia: Els cinc barris que millor mengen a Barcelona
Comparteix
Un estudi posa nota a l'oferta de comerços de cada barri i dona pistes d'on prolifera més l'alimentació saludable
Una cambrera escriu la carta del dia en una pissarra d'un restaurant / Europa Press
Els restauradors es resignen a implantar el passaport Covid
Notícia: Els restauradors es resignen a implantar el passaport Covid
Comparteix
El Gremi de Restauració reclama que s’implanti a més sectors per no criminalitzar els bars

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Volem viure a novembre 24, 2021 | 20:17
    Volem viure novembre 24, 2021 | 20:17
    No cal fer gaires elucubracions mentals, on hi predomina més el menjar escombraria a Barcelona, és també on hi predomina més el turisme escombraria, l'especulació turística, on més veïns es veuen abocats a emigrar per l'encariment de lloguers, on hi menys comerços "normals" de proximitat, on hi ha més... seguim ?
  2. Icona del comentari de: Rosa Gracia a novembre 25, 2021 | 20:27
    Rosa Gracia novembre 25, 2021 | 20:27
    Aquest article no té ni cap ni peus passetgeu per Poble Nou i després podreu opinar, que els lloguers són alts pasa a tota Barcelona i si són alts tenim entitats oficials que podem solucionar-ho

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa