Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els restauradors es resignen a implantar el passaport Covid
  • CA

El Gremi de Restauració de Barcelona ha assegurat aquest dimarts que assumeix amb “resignació” la decisió del Govern de la Generalitat d’implantar el passaport Covid per poder consumir a l’interior dels bars i restaurants, una mesura que de moment també afectarà els gimnasos i les residències de gent gran. “La mesura no ens entusiasma”, ha reconegut el director general del Gremi, Roger Pallarols, que no obstant això ha reconegut que és el “mal menor”.

L’ús del passaport Covid és l’alternativa a les restriccions d’horaris i d’aforament, l’opció preferida pel govern espanyol, a qui Roger Pallarols ha criticat per restar aliè a la realitat que viuen les empreses del sector, molt tocades per la crisi provocada per la Covid-19. “L’evolució pandèmica ha tornat a desmentir aquells que donaven per superada la crisi econòmica“, ha assegurat. Pallarols a recriminat al ministeri de Sanitat que no estengui l’ús del passaport Covid com estan fent la majoria de països europeus.

La gent no deixarà de sortir

“Amb un percentatge de vacunats superior al 90% en moltes franges d’edat, continuen defensant la mateixa recepta”, lamenta. “Els resultats de la qual són qüestionables des del punt de vista sanitari i certament demolidors en termes econòmics”. Una enquesta del mateix Gremi mostra que el 42% dels clients que consumeixen a les terrasses dels bars i restaurants de la ciutat reconeixen haver mantingut trobades amb amics i familiars encara que estigués prohibit i només el 30% havia deixat de socialitzar-se.

“Aquest malson sembla no tenir fi”, insisteix Pallarols, que reclama al Govern de la Generalitat que apliqui el passaport Covid a més sectors per no criminalitzar la restauració. “No és suficient”, ha afegit. “S’hauria d’exigir també a centres comercials, establiments amb degustació i equipaments culturals”, assegura. “En el fons, es tracta d’incentivar forçosament la vacunació i perquè això realment sigui així, les restriccions als no vacunats han de ser molt elevades”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa