El neguit sobre la qualitat del menjar ha crescut els darrers anys. Com un reflex més de la conscienciació creixent sobre la protecció del planeta, l’alimentació és motiu de debat i d’estudi tant per revertir el canvi climàtic com per cuidar la salut. Totes dues inquietuds conflueixen en els productes ecològics, que ha propiciat l’obertura d’un 38% més de negocis que s’hi dediquen a la ciutat en els últims anys, tot i que proliferen menys en els barris de renda més baixa, segons plasmen estudis de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) publicats aquesta setmana. Els mateixos informes posen nota a l’oferta d’establiments de distribució d’aliments de cadascun dels barris i donen pistes de quins barris es menja millor o, almenys, on predominen més els comerços amb oferta de productes frescos i de qualitat.

Un cop desgranada la investigació, al capdamunt de la classificació sobresurt la Vila de Gràcia, el barri que obté millor puntuació amb diferència en els informes de l’IERMB. Si s’atorga una puntuació mitjana de 378,1 punts sobre la qualitat de l’entorn alimentari dels barris de Barcelona, la Vila de Gràcia s’anota 982 punts. El resultat també es troba força per sobre del llistó de 568 punts, l’índex a partir del qual el dictamen jutja que l’oferta de productes a l’abast és de molt més alta qualitat. Segons dades dels últims anys, la Vila de Gràcia concentra 23 botigues d’alimentació ecològica.

A Gràcia li persegueix Sant Andreu, considerat el segon barri de Barcelona on més proliferen els comerços d’alimentació saludable. Sant Andreu rep 684 punts, lluny del calaix més alt del podi, però superant amb escreix el límit a partir del qual l’oferta es defineix com la de més alt nivell.

A continuació es col·loca Sant Gervasi-Galvany, amb 584 punts. A prop es situen dos barris de l’Eixample, que també sobrepassen el tall per catalogar l’oferta amb la màxima qualitat: són l’Antiga Esquerra de l’Eixample (57 punts) i la Sagrada Família (568 punts).

Si s’aprofundeix en el barem dels investigadors de l’IERMB, es detecta que hi ha altres barris amb una àmplia oferta d’alimentació de qualitat a l’abast, com la Dreta de l’Eixample i el Raval, però la puntuació final que reben baixa perquè també allotgen una gran quantitat d’establiments de menjar ràpid i ja fet per endur. L’IERMB apunta que als barris on més generalitzades són les baixes rendes s’ha estès menys el menjar fresc ecològic i abunden més productes de baixa qualitat, però el turisme també fa pujar l’oferta d’alimentació poc saludables, com es detecta a barris cèntrics que concentren atractius i allotjaments per a visitants.

Més notícies
Bolquers a un supermercat | PARENTINGPATCH (CC)

Revés a franquícies de Condis a Barcelona per frau en la contractació

Notícia: Revés a franquícies de Condis a Barcelona per frau en la contractació
Comparteix
Inspecció de Treball proposa castigar amb 729.370 euros una xarxa d'empreses amb súpers i centres de treball a la ciutat
Notícia: Revés a franquícies de Condis a Barcelona per frau en la contractació - Mobile
El Mercat de la Boqueria, premi a l'Establiment Comercial Centenari / Mireia Comas

El Mercat de la Boqueria, premi a l’Establiment Comercial Centenari

Notícia: El Mercat de la Boqueria, premi a l’Establiment Comercial Centenari
Comparteix
El Govern ha lliurat aquest dimecres al Palau de la Generalitat els premis dels anys 2019 i 2020
Notícia: El Mercat de la Boqueria, premi a l’Establiment Comercial Centenari - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Eliana a novembre 22, 2021 | 20:55
  Eliana novembre 22, 2021 | 20:55
  Que pasa con sants
  • Icona del comentari de: Àngels Aguade Roldua a novembre 23, 2021 | 18:19
   Àngels Aguade Roldua novembre 23, 2021 | 18:19
   Es veritat que passa con sants???????
 2. Icona del comentari de: Carla a novembre 23, 2021 | 08:42
  Carla novembre 23, 2021 | 08:42
  Jo crec que Poblenou tmb esta en el top 5
 3. Icona del comentari de: Mari Carmen a novembre 23, 2021 | 10:35
  Mari Carmen novembre 23, 2021 | 10:35
  Nou Barris Vilapicina Horta Guinardo
 4. Icona del comentari de: Ana a novembre 24, 2021 | 14:27
  Ana novembre 24, 2021 | 14:27
  Jo crec que per tota Barcelona es troben mercats i comerços amb aliments de molta qualitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa