Revés a franquícies de Condis a Barcelona per frau en la contractació

La Inspecció de Treball amenaça amb un fort revés econòmic a vuit empreses que disposen de franquícies de supermercats de Condis a Barcelona. L’organisme proposa imposar-los una sanció de 729.370 euros per presumptes infraccions de la legislació laboral, ha informat el Departament d’Empresa i Treball.

A partir d’una investigació del juny passat, la Inspecció de Treball va detectar “importants incompliments en diferents matèries de la normativa laboral” en 14 supermercats i centres de treball, tots ells a la capital catalana, segons un comunicat. Entre altres, l’organisme parla de frau en la contractació, manca de contracte de treball, falta d’alta a la Seguretat Social, cessió il·legal de persones treballadores, obstrucció a l’activitat inspectora, infraccions en matèria de jornada laboral i de prevenció de riscos laborals i, també, treball de menors.

Sobre aquest últim aspecte, els inspectors -que van indagar amb col·laboració de la policia- van comprovar que hi havia empleats de 16 anys; també es va descobrir que es comptava amb treballadors estrangers sense contracte o, també, personal que no constava inscrit a la Seguretat Social, ha informat Catalunya Informació. La cessió il·legal de treballadors, la manca de contracte de persones estrangeres i la falta d’alta a la Seguretat Social són les vulneracions de la normativa amb un càstig més elevat i les que fan pujar més la quantitat total que es podria exigir a les societats infractores.

Per la seva banda, Condis ha marcat distàncies amb les franquícies. A més, la companyia catalana de supermercats ha afirmat que va instar les empreses a reconèixer les infraccions quan va conèixer les irregularitats a què la Inspecció de Treball apuntava.

Els inspectors acusen la xarxa de franquícies d’un presumpte frau de llei i conclouen que s’ha d’amonestar amb una multa. A més, Inspecció de Treball atribueix “una pràctica de competència deslleial” a les empreses investigades, dedicades sobretot al sector comerç i distribució de productes alimentaris, i actualment en expansió, segons el Departament d’Empresa i Treball.

Comentaris

    Antoni planagumá Novembre 17, 2021 | 10:23
    Ja vaig denunciar això dues vegades i ningú feia res, ara despres de tants mesos ja es pitjor, i així tot.

Nou comentari

Més notícies
Recreació de l'aspecte de la Via Laietana un cop acabin les obres / Ajuntament de Barcelona

Llum verda perquè la reforma de la Via Laietana comenci el març

Les obres, amb una primera fase que s'allargarà gairebé un any, preveu ampliar voreres, restringir el trànsit a un sol carril de baixada i obrir noves places
Il·luminació de Nadal a Aragó / Ajuntament de Barcelona

Els llums de Nadal s’encendran el 24 de novembre

L'Ajuntament manté la subvenció del 75% sobre el cost i eleva la inversió fins als dos milions