Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Revés a franquícies de Condis a Barcelona per frau en la contractació

La Inspecció de Treball amenaça amb un fort revés econòmic a vuit empreses que disposen de franquícies de supermercats de Condis a Barcelona. L’organisme proposa imposar-los una sanció de 729.370 euros per presumptes infraccions de la legislació laboral, ha informat el Departament d’Empresa i Treball.

A partir d’una investigació del juny passat, la Inspecció de Treball va detectar “importants incompliments en diferents matèries de la normativa laboral” en 14 supermercats i centres de treball, tots ells a la capital catalana, segons un comunicat. Entre altres, l’organisme parla de frau en la contractació, manca de contracte de treball, falta d’alta a la Seguretat Social, cessió il·legal de persones treballadores, obstrucció a l’activitat inspectora, infraccions en matèria de jornada laboral i de prevenció de riscos laborals i, també, treball de menors.

Sobre aquest últim aspecte, els inspectors -que van indagar amb col·laboració de la policia- van comprovar que hi havia empleats de 16 anys; també es va descobrir que es comptava amb treballadors estrangers sense contracte o, també, personal que no constava inscrit a la Seguretat Social, ha informat Catalunya Informació. La cessió il·legal de treballadors, la manca de contracte de persones estrangeres i la falta d’alta a la Seguretat Social són les vulneracions de la normativa amb un càstig més elevat i les que fan pujar més la quantitat total que es podria exigir a les societats infractores.

Per la seva banda, Condis ha marcat distàncies amb les franquícies. A més, la companyia catalana de supermercats ha afirmat que va instar les empreses a reconèixer les infraccions quan va conèixer les irregularitats a què la Inspecció de Treball apuntava.

Els inspectors acusen la xarxa de franquícies d’un presumpte frau de llei i conclouen que s’ha d’amonestar amb una multa. A més, Inspecció de Treball atribueix “una pràctica de competència deslleial” a les empreses investigades, dedicades sobretot al sector comerç i distribució de productes alimentaris, i actualment en expansió, segons el Departament d’Empresa i Treball.

Més notícies
Recreació de l'aspecte de la Via Laietana un cop acabin les obres / Ajuntament de Barcelona

Llum verda perquè la reforma de la Via Laietana comenci el març

Notícia: Llum verda perquè la reforma de la Via Laietana comenci el març
Comparteix
Les obres, amb una primera fase que s'allargarà gairebé un any, preveu ampliar voreres, restringir el trànsit a un sol carril de baixada i obrir noves places
Notícia: Llum verda perquè la reforma de la Via Laietana comenci el març - Mobile
Il·luminació de Nadal a Aragó / Ajuntament de Barcelona

Els llums de Nadal s’encendran el 24 de novembre

Notícia: Els llums de Nadal s’encendran el 24 de novembre
Comparteix
L'Ajuntament manté la subvenció del 75% sobre el cost i eleva la inversió fins als dos milions
Notícia: Els llums de Nadal s’encendran el 24 de novembre - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Antoni planagumá a novembre 17, 2021 | 10:23
    Antoni planagumá novembre 17, 2021 | 10:23
    Ja vaig denunciar això dues vegades i ningú feia res, ara despres de tants mesos ja es pitjor, i així tot.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa