Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
5 trams de Barcelona on se superen els límits de velocitat, segons el RACC
  • CA

El RACC ha presentat aquest dimarts en una roda de premsa l”Estudi RACC sobre la convivència de la mobilitat a Barcelona’, fet després de realitzar més de 25.000 observacions a conductors a 17 punts clau de la ciutat i 2.000 enquestes que buscaven entendre com la ciutadania veu la mobilitat dels temps actuals. L’estudi ha arribat a diferents conclusions importants, com que 4 de cada 10 ciutadans considera que moure’s per Barcelona és insegur, i també que hi ha cinc trams de la ciutat on no es respecten els límits de velocitat en certs moments de les 24 hores del dia.

Al carrer Aragó, concretament entre l’avinguda Meridiana i el carrer d’Independència, el 97% dels cotxes i motos respecten la velocitat màxima de la via (50 km/h) durant el dia. A la nit, però, el panorama canvia, ja que segons aquest estudi, el 31% dels vehicles sobrepassa el límit.

Passeig de Sant Joan i el carrer de Roc Boronat, dos casos més

Un altre exemple és el passeig de Sant Joan, on en principi s’ha de circular a 30 km/h. Concretament en el tram que hi ha entre Travessera de Gràcia i el carrer de Sant Antoni Maria Claret, el 81% dels cotxes i el 48% de les motos no superen els 30km/h durant el dia. A la nit, però, tots els usuaris que circulen per aquest punt de la ciutat se salten la normativa.

La superilla del carrer Roc Boronat és una via força diferent de les dues anteriors, ja que el límit de velocitat és 20 km/h. Tal com apunta el RACC, allà també es fan infraccions. El 94% de les motos i els cotxes que circulen pel tram que hi ha entre el carrer de Tànger i el de Sancho d’Ávila, superen els 20 km/h.

També hi ha ciclistes que se salten els límits de velocitat

Pel que fa a les bicicletes, també protagonitzen infraccions d’aquesta mena. Un exemple és el carril bici que es troba a la vorera de l’avinguda Meridiana, entre els carrers de Jota i d’Escòcia. Allà, el 97% dels ciclistes circulen durant el dia a una velocitat superior als 10 km/h permesos.

En un altre punt de la ciutat, a l’avinguda Diagonal, es produeixen situacions similars. En el carril bici que hi ha entre el carrer del Doctor Fleming i el de Saragossa i que també es troba a la vorera, el 100% dels ciclistes no respecte a la nit el límit de velocitat dels 10 km/h.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a novembre 30, 2022 | 14:08
    FRAN BCN novembre 30, 2022 | 14:08
    A veure, límits de.10,20,30 /h en alguns carrers completament rectes són una frikada i un disbarat, ja que has d anar.amb velocitats.curtes i contamines igual o més....últimament el RACC només està per.xorrades i per contra, no.afronta els.problemes reals

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa