Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El trànsit ja és la segona preocupació dels barcelonins
  • CA

El trànsit ja és la segona principal preocupació dels barcelonins, que només veuen amb pitjors ulls la inseguretat que hi ha a la ciutat. Segons el Baròmetre Municipal que encarrega cada semestre l’Ajuntament de Barcelona, el 9,4% dels barcelonins –quatre punts més que al juny–  consideren que el trànsit és un problema, però no hi ha consens sobre els motius concrets.

Els propis investigadors que han dut a terme l’enquesta reconeixen que en aquest 9,4% s’hi barregen les queixes de persones que “consideren que encara hi ha massa cotxes o els que pensen que la circulació ha empitjorat” per culpa de les últimes actuacions de l’urbanisme tàctic impulsat pel consistori.

Per això han assegurat que al pròxim baròmetre es buscaran fórmules alternatives per afinar més les respostes i aprofundir més en les causes d’aquest malestar. El regidor de Presidència, Jordi Martí, ha reconegut que el format actual de pregunta oberta obliga a agrupar respostes per temàtica però sense incidir en els motius.

La inseguretat, al capdavant

Un cop més, la inseguretat torna a ser el principal problema dels barcelonins, tot i que en l’últim any ha caigut 17 punts i ara se situa en el 12,4%. De manera sorprenent, el coronavirus és la quarta preocupació amb un 8,3%, tot i que s’agrupen altres problemàtiques associades com l’increment de l’tur (9%) o l’estat de l’economia per culpa de la pandèmia (7,2%) el percentatge creix fins al 24,5%.

El sentiment que desprèn l’últim baròmetre és de pessimisme generalitzat. Gairebé el 66% dels barcelonins considera que la ciutat està pitjor que abans de la pandèmia i només el 20,6% opina que ha millorat. Els enquestats també valoren negativament la situació a Catalunya i a la resta de l’Estat, però són força optimistes de cara al 2021 i un 61% creu que hi ha una millora al llarg de l’any que ve.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pau B. a desembre 26, 2020 | 14:11
    Pau B. desembre 26, 2020 | 14:11
    El problema no és el trànsit, ni la inseguretat ciutadana. El problema és que estem governats per presumptes psicòpates.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa