Torre Baró es bolca en el cribratge i supera les expectatives de proves PCR

El barri supera l'estimació del departament de Salut, que esperava fer-ne 800

Els veïns de Torre Baró, al districte de Nou Barris, han superat les expectatives que el departament de Salut tenia respecte del nombre de proves PCR que faria al llarg del cap de setmana. Així, l’estimació de Salut i l’Ajuntament de Barcelona era que se’n fessin 800, però finalment han estat 836. D’aquesta manera s’ha arribat a, aproximadament, un PCR per cada tres residents de Torre Baró, que era l’objectiu de Salut. La primera valoració del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, i la tinenta d’alcaldia Laura Pérez va ser qualificar d'”èxit” el cribratge a Torre Baró.

El total de testos fets avui al casal del barri han estat 351, segons dades del departament. De moment se sap que el 3% dels veïns que es van fer una prova ahir han donat positiu en Covid-19. Tots ells són asimptomàtics i la seva detecció permetrà tallar la cadena de transmissió i evitar que sigui comunitària, ja que els asimptomàtics són els que més transmeten el virus perquè fan vida normal.

El següent barri de Barcelona a acollir un cribratge massiu serà el del Besòs i el Maresme, a Sant Martí. Ho farà a partir de demà i fins a dimecres, en què es podran fer proves els veïns del barri entre les 9 i les 19 hores.

Més informació

Nou comentari