Un 3% de les PCR del primer dia de cribratge a Barcelona donen positiu

Això suposa que una quinzena de veïns de Torre Baró que van fer-se un test ahir tenen la Covid-19

Un 3% dels veïns de Torre Baró, al districte de Nou Barris, que es van fer una prova PCR en el primer dia de cribratge a Barcelona té la Covid-19. El departament de Salut ha desvelat la xifra, que implica que només una quinzena de persones de les 485 que van passar ahir pel casal de barri de Torre Baró per fer-se un test tenen el coronavirus.

Tots ells, però, haurien de ser asimptomàtics, ja que Salut va demanar que tothom que tingués símptomes anés a un Centre d’Atenció Primària (CAP) i no al cribratge. El ritme de PCR d’ahir va superar les expectatives de l’Ajuntament de Barcelona i de Salut, que esperaven fer-ne 400. Els residents de Torre Baró podran fer-se un test fins a les 19 hores. Aquest matí se n’han fet 211, així que en total se n’han realitzat 696 al llarg del cap de setmana, segons dades de Salut.

A partir de demà i fins a dimecres serà el torn del barri del Besòs i el Maresme, a Sant Martí. En aquest cas, l’horari serà el mateix però les proves seran prioritàries per a veïns de certes zones.

Més informació

Nou comentari