Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Hora, dies i lloc dels tests massius que fa Salut a Barcelona

Barcelona s’afegeix a la sèrie de localitats que fan un pas endavant en la lluita contra la pandèmia de la Covid-19. Tal com demostra l’experiència internacional avalada pels professionals, els tests massius a la població són un mètode efectiu per frenar l’expansió del virus, i a Catalunya poblacions com Santa Coloma de Gramenet i Sabadell en fan des de fa dies. Aquest cap de setmana es començaran a fer a la capital catalana.

En concret, dissabte i diumenge serà el torn del barri de Torre Baró, al districte de Nou Barris. Les proves es faran al casal de barri de Torre Baró de 9 a 19 hores. Tots els residents del barri, sense restricció d’edat, estan cridats a fer-se una PCR. L’única condició és que siguin persones “no malaltes”, segons han informat l’Ajuntament de Barcelona i el departament de Salut en un comunicat conjunt, així que si algú ja sap que té la Covid-19 no haurà d’anar-hi.

Tests a alguns residents del Besòs i el Maresme

En canvi, al barri del Besòs i el Maresme, al districte de Sant Martí, les condicions seran unes altres. En aquest cas els residents cridats a fer-se les PCR seran els que viuen a la zona entre els carrers Jaume Huguet, Rambla Prim, Llul i Ramon de Penyafort. En aquest radi el departament de Salut és on ha detectat més casos de Covid-19 al barri.

Mapa de les zones dels residents que estan cridats a fer-se tests PCR / Ajuntament de Barcelona i departament de Salut

Al Besòs i el Maresme els tests es portaran a terme entre dilluns i dimecres vinent a una àrea sanitària mòbil que s’ubicarà al carrer Alfons el Magnànim entre els carrers Jaume Huguet i Cristòfol de Moura. L’horari serà el mateix que a Torre Baró, entre les 9 i les 19 hores. En ambdós casos el ritme esperat de PCR és de 400 diaris.

L’objectiu dels cribratges mitjançant tests massius és detectar casos asimptomàtics per trencar la cadena de contagis. D’aquesta forma, es facilita el diagnòstic de positius que no presenten símptomes per tal que es puguin aïllar i no passin la malaltia a persones del seu entorn. Fins ara s’han fet tests massius a Ripollet, Sabadell i Terrassa la setmana passada; i Vilafranca del Penedès i Santa Coloma de Gramenet aquesta setmana.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Raül a agost 14, 2020 | 11:50
    Raül agost 14, 2020 | 11:50
    I seguim tergiversant el llenguatge a voluntat... porto dies i dies llegint i escoltant el terme "tests massius". Per exemple, a Terrassa, on visc, se n'han omplert la boca: 3000 tests (crec que ni tan sols s'ha arribat a aquesta quantitat) per una població de 220.000 habitants. Això és massiu?? Entre l'ús arbitrari dels adjectius i el de les preposicions (s'ha mort DE o AMB coronavirus...) necessitarem tornar a l'escola per fer classes de "Català de la nova normalitat".
  2. Icona del comentari de: Jaume Mestres i Capitan a agost 14, 2020 | 20:43
    Jaume Mestres i Capitan agost 14, 2020 | 20:43
    Que pasa que los Vecinos del Gótico no tenemos derecho a que nos hagan el PCR? dado que es una población envejecida y muchas personas de riesgo ¿Que esperan que nos vayamos muriendo?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa