Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Èxit” en el primer dia de cribratge a Barcelona per les cues

El primer dia de cribratge amb proves PCR a Barcelona ha començat amb “èxit”, segons ha celebrat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. El màxim responsable de la gestió tècnica de la pandèmia a Catalunya ha comparegut juntament amb la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez (Barcelona en Comú), que ha destacat les cues a primera hora de residents de Torre Baró que es volien fer un test.

El barri del districte de Nou Barris és el primer a acollir testos massius a la capital catalana, després que altres poblacions del país com Sabadell o Ripollet n’hagin fet al llarg de les últimes setmanes. El ritme esperat de proves a Torre Baró, que en farà avui i demà entre les 9 i les 19 hores al casal de barri de Torre Baró, és de 400 diàries. Això suposarà que aproximadament un de cada tres veïns del barri es faran un test, ja que se’n faran 800 en un barri amb una població d’uns 2.700 veïns. Amb tot, Pérez ha apuntat que la mitjana de PCR en la primera hora ha estat superior a l’estimada i que es podria arribar a superar la xifra calculada pel consistori.

Torre Baró és un dels dos barris que, de moment, farà cribratges a la ciutat, juntament amb el Besòs i el Maresme. El barri del districte de Sant Martí crida els seus residents a fer-se una PCR entre dilluns i dimecres de la setmana que ve. En el cas de Torre Baró tots els veïns estan convocats per passar la prova, però al Besòs i el Maresme els residents prioritaris són els de la zona compresa entre els carrers Jaume Huguet, Rambla Prim, Llul i Ramon de Penyafort.

Per què a Torre Baró?

Argimon i Pérez han indicat que la taxa d’incidència al barri de Torre Baró és superior a la de la resta de la ciutat, cosa que ha portat a aplicar un cribratge massiu per aturar la “transmissió comunitària”. La transmissió comunitària és el punt en què els contagis no es queden en un brot focalitzat sinó que es donen de forma descontrolada perquè són a diverses zones. La tinenta d’alcaldia ha especificat que la taxa d’incidència registrada al barri és el tres vegades superior que a la resta de Barcelona, amb uns 500 casos per 100.000 habitants –a la ciutat la mitjana es troba en 174–.

Quant a la necessitat de fer testos massius, Argimon ha posat en valor que permeten detectar casos asimptomàtics. Aquests casos són els que més contagis poden suposar, ja que el pacient no manifesta cap símptoma i, per tant, fa vida normal i es relaciona amb altres persones. Finalment, el secretari de Salut Pública ha insistit que, en cas de tenir símptomes, els veïns no han d’acudir al cribratge sinó que s’han de dirigir al Centre d’Atenció Primària (CAP).

Més notícies
Un sanitari protegit amb guants sosté un mostra per a realitzar una anàlisi PCR | Europa Press

Hora, dies i lloc dels tests massius que fa Salut a Barcelona

Notícia: Hora, dies i lloc dels tests massius que fa Salut a Barcelona
Comparteix
El departament espera fer-ne 400 diaris als barris escollits
Notícia: Hora, dies i lloc dels tests massius que fa Salut a Barcelona - Mobile
Una dona posant-se una mascareta / Europa Press

Els 10 barris de Barcelona amb més incidència de la Covid-19

Notícia: Els 10 barris de Barcelona amb més incidència de la Covid-19
Comparteix
Torre Baró i Besòs i el Maresme, on es faran cribratges massius, no són les úniques zones en alerta roja
Notícia: Els 10 barris de Barcelona amb més incidència de la Covid-19 - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa