Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els 10 barris de Barcelona amb més incidència de la Covid-19
  • CA

El departament de Salut farà cribratges massius amb proves PCR aquest cap de setmana als barris de Torre Baró (Nou Barris) i el Besòs i el Maresme (Sant Martí), perquè són àrees amb una incidència molt alta de la Covid-19, però no són els únics que estan en el punt màxim de l’escala que mostra la web de l’Agència de Salut Pública, que els pinta de color blau fosc per identificar-los. Es tracta dels barris que, en el període més recent, el que va del del dilluns 3 d’agost fins al dimarts dia 11 –últimes dades disponibles– , tenen una incidència de 168 positius per cada 100.000 habitants o més, quan la mitjana de Barcelona és de 96.

La llista de barris en ‘alerta roja’

Els deu barris en aquesta situació es mantenen amb una incidència molt alta fins i tot després del 3 d’agost, en la setmana en què es va començar a veure una certa reducció de positius en el conjunt de la ciutat: dels 1.658 casos nous registrats entre el 27 de juliol i el 2 d’agost (una xifra pràcticament idèntica a la de la setmana anterior, 1.640), es va passar a 1.372 en la setmana del 3 d’agost al 9. I tot i així en els barris en blau fosc continuen amb xifres molt altes.

Les xifres (positius per cada 100.000 habitants)

Nou Barris

  • Torre Baró: 306
  • Ciutat Meridiana: 225
  • Turó de la Peira: 203
  • Roquetes: 188
  • Porta: 168

Horta-Guinardó

  • Sant Genís dels Agudells: 603 **
  • Can Baró: 171

Sant Martí

  • Besòs i el Maresme: 280

Sants-Montjuïc

  • Marina del Prat Vermell: 321

Sant Andreu

  • Trinitat Vella: 283

Com es pot veure en les xifres, hi ha alguna barris que tenen una incidència superior a la dels dos barris triats per ser els primers a tenir els cribratges massius, però això s’explica perquè a més de la incidència es tenen en compte altres factors, com ara si els focus estan definits o són dispersos i complexos i les circumstàncies socio-econòmiques de les àrees afectades, tot i que en la majoria de casos són barris de renda baixa.

**El cas de Sant Genís dels Agudells i les residències

Un cas especial és el de Sant Genís dels Agudells, que presenta una incidència de 603 casos per cada 100.000 habitants, que seria molt alarmant si no es tingués en compte que és un barri petit –7.538 habitants, molt per sota dels 25.501 del Besòs i el Maresme, per exemple– i un nombre no especialment alt de casos en xifres absolutes dispara la proporció. De fet, els positius comptats a Sant Genís des del 3 d’agost són només 45. I encara hi ha un altre factor: si no s’hi compten els treballadors i residents dels geriàtrics, les xifres baixen molt i queden en 9 casos i una incidència de 121 per cada 100.000 habitants. Aquest fenomen, en menys proporció, es dona també en altres barris, ja que les residències de gent gran continuen sent punts vulnerables. Tot i estar molt lluny de la situació molt crítica que van passar durant el pic de la pandèmia, encara preocupen. Per això, el secretari de Salut Pública de la conselleria, Josep Maria Argimon, va comprometre’s a abordar el tema en la roda de premsa que farà aquest dijous.

Més notícies
Professionals d'Atenció Primària fan tests ràpids i proves PCR a residències de Barcelona / ICS
Salut farà testos massius de PCR en dos barris de Barcelona
Notícia: Salut farà testos massius de PCR en dos barris de Barcelona
Comparteix
Aquest cap de setmana seran a Torre Baró i la setmana que ve al Besòs i el Maresme
El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en la roda de premsa d'aquest dimarts, 11 d'agost de 2020 / ACN
La incidència de Covid a Barcelona cau 24 punts en tres setmanes
Notícia: La incidència de Covid a Barcelona cau 24 punts en tres setmanes
Comparteix
La conselleria anuncia que hi haurà més cribatges massiu a l'àrea metropolitana però encara no diu on

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa