Salut farà testos massius de PCR en dos barris de Barcelona

Aquest cap de setmana seran a Torre Baró i la setmana que ve al Besòs i el Maresme

El departament de Salut de la Generalitat de Catalunya farà testos massius de PCR en dos barris de Barcelona. Segons ha avançat TV3 i ha confirmat el departament liderat per Alba Vergés, el cribratge que fins ara es feia a poblacions com Santa Coloma de Gramanet o Sabadell s’estendrà a la capital catalana.

Els barris escollits són Torre Baró (Nou Barris) i el Besòs i el Maresme (Sant Martí), segons ha confirmat la consellera de Salut, Alba Vergès. “S’han escollit perquè tenen incidències altes”, ha detallat la gerent de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) en declaracions a Aquí l’estiu, de la Ser. Aquests dos barris tenen afectacions “altes” per Covid-19. Borrell també ha recordat que tant Torre Baró com el Besòs tenen residents de renda baixa, cosa que converteix els veïns en “població vulnerable”.

L’objectiu és detectar asimptomàtics per aturar contagis. Quant al moment en què es faran els cribratges, la consellera de Salut, Alba Vergès, ha comentat que aquest cap de setmana seran a Torre Baró i que la setmana que ve serà el torn del Besòs i el Maresme. “Estem treballant en l’organització”, ha explicat.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va evitar ahir especificar quina població se sumaria als cribratges massius. El que va precisar, això sí, va ser que seria una localitat de l’àrea metropolitana. El doctor Argimon va destacar-ne l’interès i va comentar que els alcaldes de la zona volien saber “si a la seva ciutat se’n faran”.

Més informació

Nou comentari