Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Salut farà testos massius de PCR en dos barris de Barcelona
  • CA

El departament de Salut de la Generalitat de Catalunya farà testos massius de PCR en dos barris de Barcelona. Segons ha avançat TV3 i ha confirmat el departament liderat per Alba Vergés, el cribratge que fins ara es feia a poblacions com Santa Coloma de Gramanet o Sabadell s’estendrà a la capital catalana.

Els barris escollits són Torre Baró (Nou Barris) i el Besòs i el Maresme (Sant Martí), segons ha confirmat la consellera de Salut, Alba Vergès. “S’han escollit perquè tenen incidències altes”, ha detallat la gerent de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) en declaracions a Aquí l’estiu, de la Ser. Aquests dos barris tenen afectacions “altes” per Covid-19. Borrell també ha recordat que tant Torre Baró com el Besòs tenen residents de renda baixa, cosa que converteix els veïns en “població vulnerable”.

L’objectiu és detectar asimptomàtics per aturar contagis. Quant al moment en què es faran els cribratges, la consellera de Salut, Alba Vergès, ha comentat que aquest cap de setmana seran a Torre Baró i que la setmana que ve serà el torn del Besòs i el Maresme. “Estem treballant en l’organització”, ha explicat.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va evitar ahir especificar quina població se sumaria als cribratges massius. El que va precisar, això sí, va ser que seria una localitat de l’àrea metropolitana. El doctor Argimon va destacar-ne l’interès i va comentar que els alcaldes de la zona volien saber “si a la seva ciutat se’n faran”.

Més notícies
El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en la roda de premsa d'aquest dimarts, 11 d'agost de 2020 / ACN
La incidència de Covid a Barcelona cau 24 punts en tres setmanes
Notícia: La incidència de Covid a Barcelona cau 24 punts en tres setmanes
Comparteix
La conselleria anuncia que hi haurà més cribatges massiu a l'àrea metropolitana però encara no diu on
Joves al Park Güell després del confinament / MMP
Nois de 25 a 34 anys, els barcelonins més contagiats durant el rebrot estival
Notícia: Nois de 25 a 34 anys, els barcelonins més contagiats durant el rebrot estival
Comparteix
Les residents de més de 85 anys, eclipsades com a perfil més afectat al llarg dels 5 mesos i mig de pandèmia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa