Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La incidència de Covid a Barcelona cau 24 punts en tres setmanes
  • CA

Ningú vol llançar les campanes al vol perquè les xifres poden tornar a capgirar-se en qualsevol moment –com va passar amb els rebrots de principi de juliol–, però les dades de la pandèmia de Covid-19 a Barcelona tornen a anar en la bona direcció. Ahir, el cap del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) de l’Estat, Fernando Simón, va dir que la situació “aparentment s’ha estabilitzat” i avui el departament de Salut ha inclòs en el dossier per acompanyar la roda de premsa de cada dimarts del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, un gràfic amb unes dades que conviden a l’optimisme: el nombre de positius confirmats per PCR per cada 100.000 habitants ha caigut 24 punts en tres setmanes.

Les xifres que Salut considera consolidades arriben fins divendres passat, 7 d’agost. Argimon és contrari a utilitzar les que no tenen més de 3 o 4 dies de perspectiva, perquè encara poden variar perquè queden dades per registrar. Per tant, la comparativa de les tres últimes setmanes que ha fet avui la conselleria no és de dilluns a diumenge, sinó de dissabte d’una setmana a divendres de la següent. Així és com es veu que, del dissabte 18 de juliol al divendres 24, hi va haver 105,1 positius de PCR per cada 100.000 habitants. Del 25 al 31 de juliol, la taxa va baixar a 101,44. I de l’1 al 7 d’agost ha caigut fins a 81,45: és a dir, 24 punts menys que entre el 18 i el 24 de juliol.

Més cribatges massius a l’àrea metropolitana

Aquestes dades no volen dir que la conselleria es doni per satisfeta, i Argimon ha insistit una vegada darrere l’altre durant la roda de premsa en la necessitat de no abaixar la guàrdia i ha reclamat “autoresponsabilitat” als ciutadans per frenar els contagis. “Ens hi juguem molt”, ha advertit. També ha subratllat que “les proves PCR no curen ni eviten la malaltia” i que no serveixen per a res “si després no es prenen decisions” en funció dels resultats. Per això, ha argumentat que totes les persones que són contactes estrets de positius hauran de fer una quarantena de 14 dies “encara que la PCR surti negativa”, perquè el període d’incubació del virus dura dues setmanes.

Argimon també ha avançat que després dels cribatges massius que s’han fet a Lleida, al Vallès Occidental i l’Oriental i a Santa Coloma de Gramenet, n’hi haurà més a l’àrea metropolitana, però no ha aclarit on seran. “No m’ho feu dir perquè encara no ho tenim tancat operativament. Però en la reunió d’avui amb alcaldes i alcaldes accidentals de les localitats de l’àrea metropolitana se n’ha parlat i tots volien saber si a la seva ciutat se’n faran. Dijous segurament podrem dir on seran els següents“, ha puntualitzat.

Més notícies
El director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, en una imatge d'arxiu / ACN
Simón creu que la situació de la Covid a Barcelona “aparentment s’ha estabilitzat”
Notícia: Simón creu que la situació de la Covid a Barcelona “aparentment s’ha estabilitzat”
Comparteix
El director del CCAES no descarta que l'Estat apliqui mesures més dràstiques si l'evolució de la pandèmia empitjora
Panoràmica de la ciutat de Barcelona / Jordi Play
La incidència de la Covid-19 a Nou Barris és més del doble que a Sarrià-Sant Gervasi
Notícia: La incidència de la Covid-19 a Nou Barris és més del doble que a Sarrià-Sant Gervasi
Comparteix
Ho demostra una investigació de l'hospital del Mar i de l'Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària Jordi Gol

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa