Simón creu que la situació de la Covid a Barcelona “aparentment s’ha estabilitzat”

El director del CCAES no descarta que l'Estat apliqui mesures més dràstiques si l'evolució de la pandèmia empitjora

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) de l’Estat, Fernando Simón, considera que la situació de la pandèmia a Barcelona “aparentment s’ha estabilitzat” i fins i tot ha començat un “suau descens”. En la roda de premsa d’aquest dilluns a la tarda, Simón ha celebrat que l’aparent estabilització de Barcelona “implica que les mesures que s’apliquen tenen capacitat de controlar els brots” inclús a “llocs tan complicats” com les àrees metropolitanes.

Tanmateix, no ha descartat que l’Estat apliqui mesures més dràstiques si fes falta. Simón ha defensat que fins ara les comunitats autònimes estan fent una feina “excel·lent” i creu que les eines de control que tenen al seu abast “podrien ser suficients”. Tot i això, ha dit que “si es veuen superades les capacitats actuals” i les “eines legals de què disposen”, “s’aplicarà el que s’hagi d’aplicar”. “No dubtin que si és necessari aplicar totes les eines, s’aplicaran”, ha assegurat. En aquest sentit, ha esmentat l’Estat d’alarma, ja sigui “més generalitzat” o en alguna zona concreta.

Majoria de contagis en joves

Simón ha reiterat que la majoria de casos que s’estan infectant són joves. Més del 70% dels casos que s’estan observant són menors de 30 anys però un 10% són majors de 65 anys. Les últimes dades de Barcelona encaixen amb aquest diagnòstic. També ha recordat que baixa el nombre de persones vulnerables però que encara n’hi ha i això fa que el nombre de morts “no sigui menyspreable”.

Més informació

Nou comentari