Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nois de 25 a 34 anys, els barcelonins més contagiats durant el rebrot estival
  • CA

El rebrot de coronavirus aquest estiu ha canviat el perfil de barcelonins més afectats per la pandèmia. Si a l’abril el col·lectiu més vulnerable eren els homes de més de 65 anys, aquest juliol han canviat les tornes i ara qui més s’ha contagiat són els nois d’entre 25 i 34 anys. Acaparen el 24,4% dels nous positius masculins entre l’1 de juliol i el 8 d’agost amb 783 casos, segons dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

El segon i tercer perfil més afectats, amb molt poca diferència entre ells, són els homes de 35 a 44 anys (704 casos) i les dones de 25 a 34 anys (701 casos). En canvi, per sobre del llindar dels 65 anys s’han registrat 275 homes i 455 dones recentment contagiats. És a dir, que sumats junts tots els positius de més de 65 anys no arriben a igualar els casos entre nois joves. Es tracta de xifres referides només a Barcelona ciutat, procedents dels tests PCR efectuats i incloent també als usuaris i professionals de les residències geriàtriques.

Contagiats de Covid-19 de l'1 de juliol al 8 d'agost, per edat i sexe / ASPB
Contagiats de Covid-19 de l’1 de juliol al 8 d’agost, per edat i sexe / ASPB

Les àvies en residències, col·lectiu eclipsat

La piràmide d’edats i gènere, però, canvia radicalment amb les dades de tota la pandèmia, des del 26 de febrer –les primeres dades disponibles– fins l’actualitat. El còmput dels cinc mesos i mig assenyala molt clarament a les dones de més de 85 anys com el perfil més afectat a Barcelona: 2.683 positius, que suposen el 22,1% dels casos femenins a la ciutat.

Contagiats de Covid-19 del 26 de febrer al 8 d'agost, per edat i sexe / ASPB
Contagiats de Covid-19 del 26 de febrer al 8 d’agost, per edat i sexe / ASPB

La immensa majoria viuen en residències de gent gran (1.863). La falta de tests PCR i la poca transparència sobre l’impacte del virus en aquests equipaments va eclipsar-les com a col·lectiu més afectat, posant a la palestra en lloc seu als jubilats que viuen de forma autònoma. D’altra banda, cal tenir en compte que les residències geriàtriques són comunitats profundament feminitzades i la mitjana d’edat cada cop és més alta –el 79% dels ingressats té més de 80 anys–, pel que un brot en un centre pot generar un gran nombre de contagis d’aquest perfil concret.

A molta distància les segueixen en el rànquing les dones de 45 a 54 anys (1.609 casos) i les dones de 35 a 44 anys (1.567 casos), dos grups poblacionals al que pertanyen moltes cuidadores de gent gran.

Més notícies
Una jove fent-se una selfie al mirador del Turó de la Rovira, en una imatge d'arxiu / Jordi Play
Els joves, al punt de mira pels rebrots: “No hem estat més irresponsables que la resta”
Notícia: Els joves, al punt de mira pels rebrots: “No hem estat més irresponsables que la resta”
Comparteix
Experts veuen una necessitat de buscar "caps de turc" però admeten que les dades parlen per si soles
Un grup de joves a la platja de Bogatell / ACN
Els joves es contagien el doble que la resta de barcelonins
Notícia: Els joves es contagien el doble que la resta de barcelonins
Comparteix
En les últimes quatre setmanes hi ha hagut més de 1.000 positius entre la població de 15-34 anys

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa