Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tercer guàrdia urbà contagiat de Covid-19 a la unitat de platges

Un tercer agent contagiat a la unitat de platges de la Guàrdia Urbana preocupa al cos policial barceloní. Es tracta de 3 casos comunicats en una sola setmana i al mateix equip de treball, segons ha avançat la Ser i ha pogut confirmar el TOT Barcelona. Els sindicats critiquen la política de prevenció del govern de Barcelona i pronostiquen més casos aviat si no hi ha canvis.

Fonts municipals defensen que “tan bon punt la Guàrdia Urbana té coneixement d’un possible positiu, tant si està confirmat com si no, es procedeix a la desinfecció de l’espai de treball”. En cas que la persona en qüestió hagi tingut contacte estret amb companys, se’ls aïlla de forma preventiva. El consistori afegeix que fa proves serològiques periòdicament a la plantilla, l’última de les quals aquest dissabte. Segons la Ser, ja s’ha desinfectat la comissaria i el cotxe patrulla que usava l’agent.

Els sindicats, però, no veuen suficients aquestes mesures. CSIF ha atribuït els contagis a una “mala política de prevenció” i demana que les parelles i equips de treball siguin fixes per minimitzar riscos. També critica que es facin tests serològics als policies locals en comptes de proves PCR, que detecten la presència actual del virus i no només el seu rastre passat. Així, anuncia que explicarà la situació a Inspecció de Treball perquè la valori.

D’altra banda, el sindicat SAPOL demana directament tancar la unitat de platges, que té uns 90 agents, i retreu al govern d’Ada Colau la visita de premsa al nou mòdul de denúncies a l’espigó del Bogatell dijous passat. “Sembla que l’important per a aquesta administració és inaugurar mòduls per posar denúncies i sortir a la foto”, recriminen.

Més notícies
Un quad del Grup de Platges de la Guàrdia Urbana de Barcelona, en una imatge d'arxiu / ACN

Un altre positiu al grup de platges de la Guàrdia Urbana

Notícia: Un altre positiu al grup de platges de la Guàrdia Urbana
Comparteix
Fonts municipals asseguren que no hi ha indicis que els dos casos estiguin connectats | Els companys del segon cas han sigut aïllats
Notícia: Un altre positiu al grup de platges de la Guàrdia Urbana - Mobile
Un vehicle de la Guàrdia Urbana, en una imatge recent / Jordi Play

Un nou positiu per Covid alarma la Guàrdia Urbana

Notícia: Un nou positiu per Covid alarma la Guàrdia Urbana
Comparteix
El sindicat SAP-FEPOL critica la falta d'informació "indignant" respecte del cas
Notícia: Un nou positiu per Covid alarma la Guàrdia Urbana - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa