Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un nou positiu per Covid alarma la Guàrdia Urbana
  • CA

Tal com va passar a mitjans de març, quan feia pocs dies que s’havia decretat l’estat d’alarma, un positiu per Covid-19 a la Guàrdia Urbana ha fet saltar les alarmes. L’agent contagiat treballa a la Unitat de Platges, ubicada a la comissaria del passeig Joan de Borbó 32, al barri de la Barceloneta (Ciutat Vella), segons el sindicat Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) i ha avançat la Ser. Fonts municipals detallen que va informar que havia donat positiu en una PCR el 2 d’agost al vespre i que el dia següent es va fer la desinfecció de la comissaria de la Barceloneta.

Les mateixes fonts detallen que es va actuar de seguida que es va saber que l’agent havia donat positiu. Malgrat tot, no han faltat les crítiques sindicals. El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), ha recordat que la comissaria on treballa el policia contagiat és compartida entre la policia local i els Mossos d’Esquadra. El portaveu del SAP-FEPOL, Toni Castejón, ha expressat a través de Twitter que cinc agents han decidit anar al metge “per iniciativa pròpia” i ha deplorat la manca de “gestió o protocol intern”. També ha lamentat la falta d’informació “indignant”.

El CSIF ha traslladat diverses preguntes a al cap de relacions laborals, prevenció i seguretat del consistori per conèixer de quina forma s’està actuant. En aquest sentit, la formació sindical pregunta si se sap quants treballadors han estat en contacte amb l’agent contagiat, si han estat aïllades i si s’han fet proves PCR.

Fonts municipals remarquen que la Guàrdia Urbana treballa amb un règim de “set per set”, cosa que significa que els agents van a la feina una setmana i després descansen una altra setmana. Això permet separar per grups i, en cas de contagi, no comprometre tota la plantilla. El policia contagiat va treballar per última vegada el 26 de juliol i va notar els símptomes durant la setmana de festa, segons fonts municipals.

Més notícies
Un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, al costat d'un furgó del cos, en una imatge d'arxiu / Jordi Play
Un cas de coronavirus a la comissaria de Sarrià fa saltar les alarmes a la Guàrdia Urbana
Notícia: Un cas de coronavirus a la comissaria de Sarrià fa saltar les alarmes a la Guàrdia Urbana
Comparteix
El contagi d'un agent que reparteix cada dia el material operatiu obliga a confinar tot el torn del matí | Alguns sindicats qüestionen les restriccions en l'ús de les mascaretes
Agents de la Guàrdia Urbana patrullant per la Rambla, en una imatge d'arxiu / Jordi Play
La Guàrdia Urbana suma 199 agents
Notícia: La Guàrdia Urbana suma 199 agents
Comparteix
Començaran fase de pràctiques i seran nomenats agents com a funcionaris superat el primer any de servei

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa