La Guàrdia Urbana suma 199 agents

Començaran fase de pràctiques i seran nomenats agents com a funcionaris superat el primer any de servei

La ciutat de Barcelona tindrà a partir d’aquest dilluns 199 nous agents de la Guàrdia Urbana, que es destinaran a fer “tasques de proximitat” al carrer per enfortir el contacte i l’atenció amb els ciutadans. Més del 60% de la nova promoció té entre 26 i 35 anys i el 29% dels membres són dones. Dels nous agents, la meitat tenen estudis superiors. Es tracta de la promoció que es va convocar l’any passat en règim d’oposició lliure.

A partir d’ara, aquests nous efectius començaran la fase de pràctiques a les diferents comissaries de Barcelona acompanyats d’altres agents amb més experiència. Un cop superat un any de servei seran nomenats agents del cos de la Guàrdia Urbana com a funcionaris de carrera.

Durant aquest mandat l’Ajuntament de Barcelona té previst convocar un miler de places de la Guàrdia Urbana. Actualment ja se n’han convocat 282 del miler previstes.

Segons el consistori, l’increment d’efectius és “fonamental” per augmentar les tasques de prevenció a més d’assolir un cos policial més present en els 73 barris de la ciutat consolidant els Equips de Policia de Barri.

Nou comentari