Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un altre positiu al grup de platges de la Guàrdia Urbana
  • CA

Un agent més de la unitat de platges de la Guàrdia Urbana és positiu de Covid-19, segons s’ha sabut aquest dijous a la tarda. Aquest cas se suma al notificat dilluns dins del mateix grup de la policia municipal de Barcelona. Tanmateix, hi ha algunes diferències entre l’un i l’altre, segons han explicat fonts municipals al TOT Barcelona després que el sindicat CSIF hagi donat a conèixer el nou contagi.

En aquest cas, l’agent era asimptomàtic i va treballar dilluns i dimarts, dies 3 i 4 d’agost, quan el seu company ja estava de baixa perquè s’havia començat a trobar malament el dia 30 i la PCR que es va fer durant els seus dies lliures va donar positiu.

Com que el primer contagiat no treballava des del dia 27 de juliol i no va ser fins al dia 30 que va començar a tenir símptomes, els metges de clínica on es va fer la prova van indicar que no calia aïllar els seus companys, ja que no havien estat en contacte amb ell els dos dies previs a trobar-se malament. Tot i així, es va fer una desinfecció a fons del despatx del grup de platges a la comissaria de l’avinguda Joan de Borbó, a la Barceloneta, que era on havia treballat la setmana abans.

En canvi, pel que fa al segon agent, com que es va fer la prova el dia 5 i havia treballat els dies 3 i 4, sí que s’ha aïllat els seus companys. També s’ha desinfectat el lloc on va estar destinat aquests últims dies, les dependències del grup de platges al passeig Marítim de la Barceloneta.

Segons els portaveus municipals, no està clar que aquests dos agents positius del grup de platges estiguessin en contacte la setmana passada, ja que no feien exactament la mateixa feina. I, en tot cas, els mateixes fonts insisteixen que, segons els metges, les persones que no havien tingut contacte amb el primer agent després del 27 de juliol no estaven en risc. En aquest sentit, els responsables del cos policial creuen que els dos casos no estan connectats.

Els casos de Covid-19 s’han anat produint a la Guàrdia Urbana, com en tots els col·lectius professionals de risc, des del principi de la pandèmia, però aquesta setmana el sindicat CSIF ha cridat l’atenció sobre el fet que la informació sobre el cas conegut dilluns trigués a arribar, ja que l’agent afectat estava en els seus dies de descans quan es va trobar malament i no va dir res fins que va tenir el resultat de la prova. Avui, el sindicat subratlla que és el segon cas a la mateixa unitat.

Més notícies
Un vehicle de la Guàrdia Urbana, en una imatge recent / Jordi Play
Un nou positiu per Covid alarma la Guàrdia Urbana
Notícia: Un nou positiu per Covid alarma la Guàrdia Urbana
Comparteix
El sindicat SAP-FEPOL critica la falta d'informació "indignant" respecte del cas
Un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, al costat d'un furgó del cos, en una imatge d'arxiu / Jordi Play
Un cas de coronavirus a la comissaria de Sarrià fa saltar les alarmes a la Guàrdia Urbana
Notícia: Un cas de coronavirus a la comissaria de Sarrià fa saltar les alarmes a la Guàrdia Urbana
Comparteix
El contagi d'un agent que reparteix cada dia el material operatiu obliga a confinar tot el torn del matí | Alguns sindicats qüestionen les restriccions en l'ús de les mascaretes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa