Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Talls de trànsit i canvis al transport públic per obres a la Meridiana
  • CA

La nova fase de les obres de remodelació de l’avinguda Meridiana de Barcelona alterarà la mobilitat durant aquest cap de setmana, 14 i 15 de maig, i de nou dissabte i diumenge de la setmana que ve, 21 i 22 de maig. Les afectacions es concentraran al tram entre el carrer Mallorca i els carrers Navas de Tolosa i Josep Estivill, ha explicat l’Ajuntament en un comunicat aquest divendres.

Durant aquest cap de setmana, entre les 08.00 i les 20.00 hores del dissabte i les 09.00 i les 20.00 hores del diumenge, quedaran ocupats dos dels tres carrils de la calçada muntanya de l’avinguda. La circulació es veurà interrompuda en el sentit d’entrada de Barcelona. Quedaran fora de servei el carril bus i el carril central. Quedarà “en tot moment” un carril de circulació, ha subratllat l’Ajuntament.

Durant aquesta fase de la reforma de la Meridiana, la parada Meridiana-Navas de Tolosa quedarà fora d’ús. Implicarà canvis en les rutes de les línies V25 i 62 del bus. L’itinerari recomanat per als vehicles és pel carrer de Sant Antoni Maria Claret.

Dilluns es faran treballs per a l’execució del carril bici central de l’avinguda Meridiana. No hi haurà afectacions al trànsit, “a excepció de talls puntuals per entrada i sortida de vehicles d’obres”, ha matisat el consistori.

La segona fase s’executarà el 21 i 22 de maig, entre les 08.00 i les 20.00 hores del dissabte i les 09.00 i les 20.00 hores del diumenge. S’ocuparan dos carrils de la calçada mar de l’avinguda Meridiana, en sentit sortida de la ciutat, tallant el carril bus i el carril adjacent.

La nit del 22 al 23 de maig es faran treballs entre les 22.30 i les 5.30 hores, mantenint habilitat un carril en sentit sortida, i l’itinerari recomanat pels vehicles per a aquesta fase és pel carrer València.

La següent fase, a la tardor

Les alteracions en el servei habitual de transport públic i el tancament d’alguns carrils de circulació són conseqüència dels últims treballs per finalitzar la renovació del tram entre Mallorca i Josep Estivill. Quan es completi, les obres de remodelació de la Meridiana es concediran una petita treva fins a la tardor, quan es preveu que s’iniciï una nova etapa de la reforma.

La remodelació s’expandirà dues cruïlles més enllà de Josep Estivill, on la reforma es culminarà aquest mes. Així, la remodelació de la Meridiana -un dels plans urbanístics estrella del mandat de l’alcaldessa Ada Colau- seguirà aprofundint en el districte de Sant Andreu i arribarà fins al carrer de Felip II, on també se suprimiran un carril d’entrada i un altre de sortida a la circulació de vehicles, com s’està posant en pràctica al llarg de més d’un quilòmetre des de Glòries.

L’Ajuntament de Barcelona va anunciar a finals de març que ha emprès els tràmits perquè les obres fins a Felip II comencin a la tardor. El consistori compta que el nou tram estigui finalitzat l’estiu de 2023. Aquí la calçada seguirà el mateix patró que a la resta de la reformulada Meridiana; és a dir, dos vies de circulació general i un per a busos i taxis en cada sentit, una mitjana central amb carril bici segregat de la resta de carrils i voreres que guanyen amplada, amb arbres i parterres. A més, les futures obres eixamplaran l’espai per a vianants i ciclistes que atravessarà el tronc central de la Meridiana perquè esdevingui una rambla a l’alçada de la plaça Ferran Reyes i els jardins de Maria Soteras.

Més notícies
Motos circulen per un punt de la Ronda del Mig de Barcelona / Pau Cortina (ACN)
Mor un home de 47 anys en un accident de moto a Sant Martí
Notícia: Mor un home de 47 anys en un accident de moto a Sant Martí
Comparteix
És la novena víctima mortal el 2022, vuit d'elles motoristes
Concert de Roba Estesa a la Sala Apolo de Barcelona i que ha donat el tret de sortida de la gira de 'Rosa Permanent' / Maria Asmarat (ACN)
Torna el Meridiana Rock, després de dos anys d’absència per la pandèmia
Notícia: Torna el Meridiana Rock, després de dos anys d’absència per la pandèmia
Comparteix
La Fúmiga, Roba Estesa i Buhos són els caps de cartell d'enguany, que tocaran aquest divendres en un esdeveniment 100% gratuït
Pantalla gegant a Barcelona durant un partit de la selecció espanyola / Europa Press
Gairebé 3 anys de presó per atacar una carpa de la selecció espanyola
Notícia: Gairebé 3 anys de presó per atacar una carpa de la selecció espanyola
Comparteix
El Suprem condemna tres independentistes a qui acusa d'actuar guiats per l'odi a Espanya
La parella havia quedat atrapada però el mosso va trencar els vidres amb l'ajuda d'un ciutadà
Espectacular rescat d’un matrimoni atrapat en un cotxe
Notícia: Espectacular rescat d’un matrimoni atrapat en un cotxe
Comparteix
La parella havia quedat atrapada però el mosso va trencar els vidres amb l'ajuda d'un ciutadà

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa