Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Torna el Meridiana Rock, després de dos anys d’absència per la pandèmia
  • CA

La Fúmiga, Roba Estesa i Buhos són els caps de cartell del Meridiana Rock 2022, que se celebra aquest divendres al Parc de Can Dragó de Nou Barris amb la participació d’altres bandes com Flashy Ice Cream, Infumables, Nel·lo C i Dj OGT. És la tercera edició del festival coorganitzat per la Plataforma per la Llengua i Sunmusic (productora del Canet Rock), que va néixer amb l’ambició de promoure la llengua catalana en aquest districte barceloní, “on el seu ús social ha estat històricament baix”, segons afirmen els organitzadors. L’acte coincideix amb la Festa Major del barri de Porta. De sis de la tarda a dues de la matinada el Parc de Can Dragó s’omplirà de música en català i amb entrada lliure, per incentivar l’accés del públic més jove i “democratitzar la cultura”.

El festival compta amb la col·laboració d’entitats veïnals, persones nouvingudes i associacions del districte, informa Plataforma per la Llengua. A més, els joves del barri també seran protagonistes del Meridiana Rock: entre els concerts es projectarà Ben Amunt, el videoclip dels alumnes de l’Institut Flos i Calcat de Porta, en el marc dels tallers de rap en català dinamitzats pel cantant de música urbana Nel·lo C, un dels músics del cartell. Entre els concerts també es farà un sorteig d’entrades per al Canet Rock, amb els influenciadors Laura Grau i Marc Lesan.

Aquest són els artistes i els horaris confirmats:

  • 18.00 h: Infumables
  • 18.55 h: Nel·lo C
  • 19.50 h: Flashy Ice Cream
  • 21.25 h: Roba Estesa
  • 23.00 h: La Fúmiga
  • 00.45 h: Búhos
  • I la participació de DJ OGT

La Fúmiga

La Fúmiga i el seu estil característic faran vibrar l’escenari amb les seves cançons. El conjunt valencià torna amb més força que mai després de publicar el seu segon disc d’estudi, Fotosíntesi, i proposa un directe enèrgic i engrescador que barreja la música mediterrània, el rock, el latin i el reggaeton.

Buhos

La nit clourà amb el cap de cartell, el grup calafellenc Buhos. El grup ha actuat a la Telecogresca, l’Acampada Jove o el Canet Rock, alguns dels festivals més multitudinaris del país, i ja se’ls pot considerar el grup de festa de referència a casa nostra.

Segons la Plataforma per la Llengua, el Meridiana Rock té com a objectiu promoure la llengua i la cultura catalanes al districte barceloní de Nou Barris, motivar els joves a escoltar música en català i crear sinergies amb les entitats veïnals, les persones nouvingudes i les associacions del barri de Porta. Per fer-ho, es fa coincidir amb la festa major de Porta i, d’aquesta manera, la música de primer nivell i en català que proposa el Meridiana Rock conviu amb la resta d’activitats organitzades pels veïns durant un dels moments en què més veïns del barri surten al carrer.

Més notícies
Doctor Prats, Roba Estesa i Auxili seran els caps de cartell del Meridiana Rock
Notícia: Doctor Prats, Roba Estesa i Auxili seran els caps de cartell del Meridiana Rock
Comparteix
Els organitzadors afirmen que volen crear una "nova centralitat cultural" i atraure visitants a Nou Barris
Fira de Sant Ponç, en una imatge d'arxiu / Ajuntament de Barcelona
Tots els detalls de la Fira de Sant Ponç, que torna després de dos anys
Notícia: Tots els detalls de la Fira de Sant Ponç, que torna després de dos anys
Comparteix
Se celebra l'11 de maig al carrer de l'Hospital amb 55 parades
Joves que treballen al sector de la indústria / Generalitat de Catalunya
L’atur cau un 33% en un any a Barcelona
Notícia: L’atur cau un 33% en un any a Barcelona
Comparteix
Els joves de 16 a 24 anys encapçalen les bones xifres econòmiques, amb una reducció que supera el 50% en 12 mesos
El carrer Gran de Gràcia tallat al trànsit durant el cap de setmana / Ajuntament de Barcelona
Canvi d’horari als talls de trànsit durant els caps de setmana
Notícia: Canvi d’horari als talls de trànsit durant els caps de setmana
Comparteix
Artèries principals de Sants, Gràcia i Nou Barris restringeixen el pas els cotxes per oferir-lo als veïns i veïnes de Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa