Els talls de trànsit de cap de setmana a Sants, Gràcia i a Nou Barris canvien d’horari i s’adapten al moment actual de l’any, amb més hores de llum al vespre. És per això que l’Ajuntament ha desplaçat una hora el veto a cotxes i motos a l’eix Creu Coberta i carrer de Sants, entre la plaça d’Espanya i el carrer Munné; a Gran de Gràcia, entre el carrer Nil Fabra i la plaça Nicolás Salmerón; i al passeig de Fabra i Puig, entre l’avinguda Meridiana i la plaça Virrei Amat. Mentre abans es restringia el trànsit entre 9 hores del matí i les 20 h de la tarda, ara s’aplicarà aquesta política entre 10 h del matí i 21 h de la nit.

Els vehicles de motor no tenen dret a ocupar aquestes artèries, però sí que ho poden fer les bicicletes i els patinets, que poden anar a una velocitat màxima de 10 quilòmetres per hora, sempre respectant la prioritat del vianant. Amb la mateixa limitació de velocitat, es permet el pas dels serveis essencials, d’emergències i de persones amb mobilitat reduïda, i l’accés de tots els vehicles als aparcaments públics i privats.

A mitjans d’abril l’Ajuntament va expandir aquesta mesura a Nou Barris i va establir que 700 metres del passeig de Fabra i Puig es recuperessin per al veïnat de la zona. La mesura està en fase de proves i de moment s’han programat tres dates, de les quals una ja ha passat: el 23 d’abril. Queden pendents, per tan el 28 de maig i el 18 de juny. La iniciativa va encaminada a “transformar l’espai públic amb l’objectiu de convertir Barcelona en una ciutat més saludable, més humana i més segura, posant en primer pla a les persones i encaminant la mobilitat cap als modes més sostenibles, saludables i segurs”, explica el consistori.

2 quilòmetres sense cotxes a Sants

A Sants es restringeix el pas de vehicles de motor “per convertir l’antiga carretera en tot un passeig per al lleure del veïnat, tot garantint les distàncies de seguretat sanitàries i facilitant-hi l’activitat del comerç de proximitat”, diu l’Ajuntament. És per això que no hi circulen autobusos, malgrat que les línies H10 i V5 d’aquest servei públic arriben fins a la plaça de Sants.

On sí que està permesa la circulació de cotxes i motos són als carrers transversals d’aquest eix alliberat per als vianants. Es tracten dels següents:

 • Consell de Cent cap a Moianès.
 • Olzinelles cap a pg. Sant Antoni i Galileu.
 • Rambla de Badal, en ambdós sentits.
 • Sugranyes cap a Portbou.

Programa interromput per la covid-19

El programa “Obrim Carrers” es va iniciar a principis del 2020, quedant interromput per la irrupció de la covid-19 i tornant-se a reprendre al mes d’octubre del mateix any. Els mesos de juliol i agost no hi ha aquest veto als cotxes.

Es tracta d’una mesura que té el suport veïnal i comercial. Un 75% dels veïns i un 88% dels comerciants de Sants enquestats per l’Ajuntament mostren la seva satisfacció amb els talls al trànsit al carrer de Sants i de la Creu Coberta en cap de setmana. A través d’aquest estudi es percep un augment dels desplaçaments a peu i de l’ús de la bicicleta, gràcies a aquesta iniciativa. Tanmateix, en la secció de propostes per a la millora del servei, dues de les tres opcions més votades apunten a la necessitat de reforçar la seguretat viària al llarg del carrer i en els encreuaments.

Més notícies
Tall d'un tram del carrer Gran de Gràcia durant el cap de setmana / Ajuntament de Barcelona

Nou Barris s’allibera dels cotxes durant tres dies en un tram de 700 metres

Notícia: Nou Barris s’allibera dels cotxes durant tres dies en un tram de 700 metres
Comparteix
El 23 d’abril, el 28 de maig i el 18 de juny el passeig de Fabra i Puig, entre la plaça del Virrei Amat i l’avinguda Meridiana, estarà lliure de trànsit
Notícia: Nou Barris s’allibera dels cotxes durant tres dies en un tram de 700 metres - Mobile
Estrena d''Obrim carrers' a Via Laietana, tallada al trànsit una tarda al mes / ACN - Elisenda Rosanas

Tornen els talls al carrer a Gràcia i Sants

Notícia: Tornen els talls al carrer a Gràcia i Sants
Comparteix
El projecte municipal 'Obrim carrers' talla el trànsit a Gran de Gràcia i l’eix Creu Coberta – carrer de Sants
Notícia: Tornen els talls al carrer a Gràcia i Sants - Mobile
Veïns passejant pel carrer tallat a Sants, en la iniciativa Obrim carrers / Ajuntament

Colau dona una treva al cotxe i atura els talls de carrers de cap de setmana durant l’estiu

Notícia: Colau dona una treva al cotxe i atura els talls de carrers de cap de setmana durant l’estiu
Comparteix
Tant Gran de Gràcia com l'eix Sants-Creu Coberta tornaran a estar oberts al trànsit els dissabtes i diumenges
Notícia: Colau dona una treva al cotxe i atura els talls de carrers de cap de setmana durant l’estiu - Mobile
Veïns passejant pel carrer tallat a Sants, en la iniciativa Obrim carrers / Ajuntament

Els talls al carrer de Sants passen l’examen veïnal amb nota, però s’hi reclama més seguretat viària

Notícia: Els talls al carrer de Sants passen l’examen veïnal amb nota, però s’hi reclama més seguretat viària
Comparteix
La proposta de Colau augmenta la sensació de qualitat ambiental, l'ús de l'espai públic i la relació amb el comerç de barri
Notícia: Els talls al carrer de Sants passen l’examen veïnal amb nota, però s’hi reclama més seguretat viària - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Carles BCN a maig 08, 2022 | 20:30
  Carles BCN maig 08, 2022 | 20:30
  Sou uns genis , el tall del 7 de maig impedia entrar als veïns als pàrquing de casa seva i quasi t obliguen a fer infraccions a contra direcció.....
 2. Icona del comentari de: Ana María de Haro a maig 09, 2022 | 14:57
  Ana María de Haro maig 09, 2022 | 14:57
  Mejor que esta señora se vuelva a sus orígenes y que cumpla las ordenanzas descabelladas puestas por ella

Nou comentari

Comparteix