Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El govern Colau preveu estendre el tall mensual de grans avingudes als 10 districtes
  • CA

Centenars de vianants han omplert aquest dissabte a la tarda la calçada de la Via Laietana, tallada al trànsit rodat en el primer cap de setmana d”’Obrim carrers”, una iniciativa municipal que té per objectiu ”alliberar” les vies que ”semblen autopistes” perquè ”la gent se’ls faci seus”. Així ho ha explicat la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, que ha visitat el carrer per a l’estrena de la mesura. Ha assegurat que l’objectiu del govern municipal és tenir un eix central a cada districte de la ciutat on el primer cap de setmana de mes es pugui fer un tall de trànsit i permetre la circulació lliure dels vianants.

”La nostra ciutat ha de ser saludable, on viure, on poder passejar i estar”, ha manifestat Sanz. Per aconseguir-ho proposa ”treure cotxes” d’aquests carrers que semblen ”més autopistes que carrers”. El primer cap de setmana de març s’afegiran a la mesura l’eix Creu Coberta – Carrer de Sants durant la tarda de dissabte i el carrer Aragó diumenge al matí. Entre els dos mesos, ha xifrat Sanz, s’alliberaran més de 200.000 metres quadrats de carrer i uns 100.000 vehicles deixaran de circular per aquestes vies. El repte del consistori és, segons la tinenta, aconseguir que aquesta transformació ”tàctica” acabi sent ”permanent”.

La tinenta Janet Sanz i l'arquitecte municipal en cap, Xavi Matilla, a Via Laietana / Europa Press

La tinenta Janet Sanz i l’arquitecte municipal en cap, Xavi Matilla, a Via Laietana / Europa Press

Activitats lúdiques, bicicletes, patinets…

A banda de participar en les activitats organitzades pel consistori, com espectacles i ping-pong, els veïns han aprofitat per anar en bicicleta o patinet sense esquivar els cotxes i motos que habitualment omplen una de les principals vies de la ciutat. La imatge ha estat insòlita i ha agafat bona part dels ciutadans desprevinguts. Alguns no sabien perquè es feia el tall i altres esperaven una manifestació. Els turistes es preguntaven què estava passant, però mentrestant aprofitaven de la calma del carrer per poder caminar pel mateix espai per on cada dia circulen milers de cotxes. La satisfacció però, era la tònica general.

Animació infantil a la Via Laietana tallada al trànsit / ACN - Elisenda Rosanas

Animació infantil a la Via Laietana tallada al trànsit / ACN – Elisenda Rosanas

En Lluís, un ciclista, ha estat taxatiu: ”per mi ho podrien fer cada cap de setmana i en molts més carrers”. La Marta ha explicat que li ha encantat la idea però que s’ho imagina més en altres bandes de la ciutat amb més natura, com el Poblenou, o a la platja. La Bea, que ha admès que s’ho han trobat de casualitat, no més hi ha trobat una pega: haver de ”vigilar” amb tanta bicicleta i patinet.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Fran bcn a febrer 01, 2020 | 21:54
    Fran bcn febrer 01, 2020 | 21:54
    Si molt guai pel aliens al barri pero els que hem d'entrar o sortir amb vehicle privat al parking de casa nostra, es una veritable odisea, sembla que siguis un quasi criminal.....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa