Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tallen un carrer de Gràcia durant dues setmanes

L’ampliació de la vorera del carrer d’Encarnació, que busca pacificar els entorns de l’escola Teixidores, al districte de Gràcia, ja està en marxa. Tal com ha informat el Districte de Gràcia, aquestes obres han suposat que el carrer hagi quedat tallat fins al pròxim 25 de novembre. L’ampliació de les voreres era una de les demandes que l’AFA de l’escola Teixidores reivindicava des de feia temps.

Aquesta, però, no ha estat l’única reivindicació de les famílies dels alumnes de l’escola, que fan classe en uns barracons situats en un interior d’illa del carrer de l’Encarnació mentre l’edifici definitiu del centre escolar no és una realitat. Tal com va explicar fa unes setmanes al TOT Barcelona, la seva principal lluita té a veure amb la ubicació definitiva d’aquest edifici, ja que la proposta feta fa mesos pel Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) i el Districte de Gràcia no els hi convenç.

Les famílies avisen que el solar de la futura ubicació és massa petit

Les raons per les quals l’AFA rebutja aquesta localització, situada al solar on es troba l’Hospital Evangèlic (a la cruïlla dels carrers de Camèlies i Ca l’Alegre de Dalt), és que el solar, de 2.036 metres quadrats, és massa petit, ja que suposa només una quarta part de la proporció de metres per alumnes que recomana la Generalitat. El 2026 l’escola Teixidores es convertirà en un institut escola, la qual cosa farà que tingui 640 estudiants. Això no és tot. Des de l’AFA també insisteixen que en aquesta zona hi ha massa contaminació acústica i atmosfèrica i que, a més, el solar està envoltat per edificis de nou i dotze plantes. Per part seva, el CEB va dir fa unes setmanes que no tenia “informació nova” sobre la futura ubicació.

Pel que fa a l’estat dels barracons, des de l’AFA també van denunciar al TOT Barcelona que tenen algunes deficiències. Algunes d’elles són que no tenen sistema de drenatge, la qual cosa fa que es creïn tolls d’aigua quan plou, i que els lavabos estan en mal estat, ja que diuen que estan rovellats i tenen les cantoneres aixecades.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Carles 6 a novembre 14, 2022 | 01:50
    Carles 6 novembre 14, 2022 | 01:50
    La frikada dels.entorns escolars segurs hauria de fer reflexionar tothom; cal hipoteca una zona per uns pocs minuts al dia, entrades i sortides d' escoles? Els radars també funcionen caps de .setmana? Donem tanta protecció que els nois quan acaben estudis semblen desprotegits. Pobrets, la vida es dura, els de la meva generació dels anys 50, no estem de tanta xorrada i hem sobreviscut perfectament
  2. Icona del comentari de: Josep a novembre 14, 2022 | 14:28
    Josep novembre 14, 2022 | 14:28
    De entrada als personatges de Cala Vila( No siguen de Gracia) els hi agrairia q nosaltres som Vila de Gràcia i Res de impossar de Districte. Apart que pensin en las Reformes, beneficiïn el Veïnat. Res de tallar tantes travessies, a que ens escanyen els carrers, destrossant las aceras i es permet DOBLE DIRECCIO, en carrers estrets i cada cop hi ha més gent gran (Caminadors, aire d rodes) i tenen protecció, per MALS PROJECTES i apaet la quantitat de tasca sense mesura( quantitat i horari) Francament no ser qui fa els projectes ? Poder gent q No sap on som, i a característiques de la Nostre Gràcia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa