Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un nou institut per revertir el deute històric amb el barri del Fort Pienc
  • CA

El barri del Fort Pienc, al districte barceloní de l’Eixample, ja té l’esperat nou institut. Més de vint anys després de la cessió del solar per part de l’Ajuntament a la Generalitat de Catalunya, el flamant Institut Angeleta Ferrer s’ha inaugurat aquest divendres en aquests terrenys ubicats al carrer de Marina, entre els carrers del Consell de Cent i de la Diputació.

L’acte de presentació del nou equipament celebrat aquest divendres ha comptat amb la participació del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que han visitat les instal·lacions, que tenen una superfície total de 4.870,65 m² distribuïts en una planta baixa i sis plantes superiors.

Segons les dades facilitades pel Consorci d’Educació de Barcelona, el flamant centre educatiu compta actualment amb un total de 142 alumnes, que ja han iniciat aquest curs amb normalitat a les noves instal·lacions situades al Fort Pienc. El recorregut d’aquest institut, però, va arrencar el curs passat, quan el centre educatiu es va ubicar provisionalment al recinte de l’Escola Industrial, en els mòduls de la vella Escola Entença.

El Departament d’Educació ha invertit un total de més de 7,7 milions d’euros en la construcció de l’equipament inaugurat aquest divendres, les obres del qual van arrencar el 2019, exactament dues dècades després que l’Ajuntament de Barcelona cedís al govern català el solar on s’emplaça el centre educatiu.

Una oferta pública insuficient

La posada en marxa del flamant institut -que té capacitat per acollir uns 500 alumnes dels cursos d’ESO i Batxillerat- en aquest barri de la Dreta de l’Eixample respon a una reivindicació històrica de la comunitat educativa, que des de fa temps demanava a les autoritats competents poder comptar amb un centre que garantís l’accés equitatiu a una educació pública de qualitat en aquesta zona. De fet, el creixement de la població en edat escolar obligatòria al barri amb el pas dels anys ha fet cada cop més necessària la inauguració d’unes instal·lacions que permetessin augmentar l’oferta de places públiques al Fort Pienc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa