Surt a la llum una altra fotografia de vigilants del metro fent la salutació feixista

Sis empleats de Securitas es van retratar així fa 3 anys | L'empresa coneixia l'existència de la imatge

No era un cas aïllat. A la foto d’un vigilant del metro fent la salutació nazi, publicada pel TOT Barcelona fa uns dies, s’hi ha de sumar una altra imatge amb més protagonistes. En concret, es tracta d’una instantània en què apareixen set treballadors de Securitas –empresa subcontractada per TMB per encarregar-se de la seguretat al metro–, dels quals sis fan la salutació feixista. Fonts consultades per aquesta redacció lamenten que la foto hagi estat amagada durant anys.

La foto data de fa uns 3 anys, segons reconeixen fonts oficials de Securitas consultades per aquest diari. Es va fer en una benzinera al barri de Sant Andreu (Barcelona), situada al número 71 del passeig de Santa Coloma, on se solen reunir vigilants del metro. Fonts coneixedores detallen que els protagonistes de la foto són membres de la unitat Mòbil d’Acció Polivalent –coneguda com a MAP–, que circula amb cotxe i que es desplaça a les estacions on es necessitin reforços.

Les mateixes fonts asseguren que un dels que apareix a la foto és un responsable d’unitat i que tots ells van al mateix gimnàs, un centre situat a Badalona.

Fonts oficials de Securitas remarquen que la foto és antiga i que “en el seu moment es van prendre decisions a nivell laboral”. Preguntades per quines van ser, l’empresa declina donar més detalls. Fonts extraoficials de la companyia afirmen que es va sancionar els protagonistes de la imatge per trobar-se en horari laboral a la benzinera, però no per la salutació nazi. A més, afegeixen que els vigilants implicats van denunciar la persona que va filtrar la foto aleshores.

Més informació

Nou comentari