Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos vigilants apallissats al metro reclamen més de 100.000 euros d’indemnització
  • CA

La matinada del 22 d’octubre del 2017 les seves vides patirien un canvi que mai oblidaran. Era de matinada i van rebre l’avís que en un vagó de la L5 del metro hi havia una desena de persones que tenia comportaments incívics. Un cop allà, els treballadors de seguretat van demanar als passatgers problemàtics que canviessin d’actitud, a la qual cosa el grup va respondre amb agressions i una pallissa als dos vigilants. Un tercer vigilant, que va morir per càncer fa un mes i aquell dia estava fora de servei, va intentar aturar els cops que rebien els companys i també va ser colpejat.

La majoria dels responsables de l’atac van ser detinguts, tot i que només tres van ser acusats. No obstant, finalment únicament un va ser jutjat: un d’ells era menor d’edat i va evitar una condemna, un altre va fugir del país i el tercer va ser condemnat a un any de presó i a pagar 4.200 euros d’indemnització. Però la resolució del cas no queda aquí. Els dos vigilants apallissats, M. i J., van presentar una demanda d’indemnització contra TMB i Securitas per desprotecció. La demanda, a part de la qual ha tingut accés el TOT Barcelona, recull que hi va haver “infracció de les mesures de seguretat”, “infraccions en l’incompliment de les mesures de seguretat” i “negligència”.

Així, reclamen una indemnització d’entre 27.965,90 i 102.964,90 euros per a M. i una altra d’entre 47.206,15 i 122.205,15 euros per a J. La demanda critica que Securitas va “ignorar de forma sistemàtica” les lesions físiques i psicològiques patides per la pallissa. En aquest sentit, recorda que els dos empleats van tornar a treballar a la mateixa línia de metro sense opció de canvi i sense haver passat un examen psicològic, “suposant uns perjudicis i un patiment totalment innecessaris”.

També trasllada que els vigilants han sentit “por i intranquil·litat” en tornar a la feina després dels fets d’aquell 22 d’octubre. I, finalment, apunta a una suposada mala praxi sistemàtica: “Les actuacions lesives i danyines constants per part de l’empresa han produït els mateixos efectes psicològics en molts altres companys de feina i tot això degut a la passivitat i falta d’actuació imputable únicament a l’ocupadora”, diu la demanda.

Fonts coneixedores expliquen a aquest diari que les dues empreses i els vigilants se citaran als jutjats, com a molt tard, a l’abril després de retards causats per la pandèmia. Aquesta redacció ha contactat amb Securitas per recollir la seva versió, però l’empresa ha preferit no fer cap comentari al respecte perquè es tracta d’un cas judicialitzat.

Més notícies
Imatge d'arxiu del metro / Meritxell M. Pauné
Investiguen l’actuació d’un vigilant del metro durant la detenció d’un grafiter
Notícia: Investiguen l’actuació d’un vigilant del metro durant la detenció d’un grafiter
Comparteix
El pare del noi va anar a buscar l'empleat de seguretat el dia següent, acusant-lo d'una presumpta pallissa
Moment en què els vigilants redueixen el jove que s'havia colat al metro / @fgarrobo
VÍDEO | Quatre vigilants de metro per reduir un passatger que s’havia colat
Notícia: VÍDEO | Quatre vigilants de metro per reduir un passatger que s’havia colat
Comparteix
El portaveu de la CUP a Barcelona Francisco Garrobo comparteix les imatges a través de Twitter

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa