TMB posa vigilants privats i càmeres als autobusos

Alguns vehicles incorporen càmeres de videovigilància

La xarxa d’autobusos de TMB compta des d’aquesta setmana amb un nou servei de seguretat amb vigilants privats per lluitar contra la inseguretat i l’incivisme. La companyia ha detallat que els vigilants actuaran “selectivament i de manera planificada en les línies, zones i franges horàries en què sigui més eficaç la prevenció de fets delictius, com ara els furts, i d’actes d’incivisme”.

Així mateix, els nous vigilants “vetllaran pel compliment de les normes de prevenció de contagis de Covid-19, com ara l’obligació de portar ben posada la mascareta”, segons TMB. L’empresa Securitas es va adjudicar el contracte el passat mes de juny i serà la responsable de la seguretat als autobusos de TMB durant els pròxims dos anys.

L’anterior contracte només implicava la vigilància i la protecció de les cotxeres i altres instal·lacions, però ara TMB va un pas més enllà i posa seguretat privada als vehicles per reduir el nombre de furts. A més, la companyia ha instal·lat càmeres de videovigilància a 24 busos en una prova pilot per millorar la seguretat de la xarxa metropolitana.   

Nou comentari