Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Allau de suports al pare de la Kira per un protocol estatal anti bullying

Allau de suports a la família de la Kira, l’adolescent que es va llevar la vida fa just un any aquest dijous. Coincidint amb el primer aniversari del tràgic succés, el pare de la noia, José Manuel López, ha iniciat aquest matí una campanya a través d’internet per recollir adhesions en què demana que s’implanti un protocol estatal contra l’assetjament escolar, el motiu que els progenitors de la jove creuen que s’amaga rere el suïcidi, que un jutjat de Barcelona continua investigant.

En poques hores, la petició ha superat la meitat de les 150.000 signatures que s’ha marcat com a objectiu. Passades les 18.30 hores, acumulava prop de 78.000 adhesions. El pare ha registrat ja una sol·licitud perquè els grups polítics del Congrés dels Diputats l’escoltin. “La petició és perquè escoltin la perspectiva d’un pare que ha perdut una filla per bullying, perquè el sistema educatiu a un col·legi no li ha permès encaixar i li va fer sentir-se menys”, explica López al TOT Barcelona.

“La meva filla es va suïcidar amb 15 anys. El bullying no és cosa de nens ni de nenes”, titula López la sol·licitud. “Avui fa un any del pitjor dia de la meva vida“, continua expressant el pare. “La nit anterior em va abraçar i em va dir que m’estimava molt i que era el millor papi del món. Aquesta va ser la seva manera d’acomiadar-se… Ara ho sé”, confessa.

El pare admet que encara ara es pregunta per què la Kira va desistir de seguir vivint. Els Mossos d’Esquadra han continuat investigant sota ordre del jutjat d’instrucció número 31 de Barcelona. El Departament d’Educació i l’Ajuntament s’han incoroporat per exercir l’acusació popular a la causa sobre la mort de la jove, que era alumna de l’escola Pare Manyanet del barri de Sant Andreu. El centre ha descartat que un presumpte episodi d’assetjament empenyés la jove a suïcidar-se i rebat les acusacions dels pares, que temen que la menor pugués haver estat víctima d’un presumpte cas d’abús sexual.

La família de la jove acusa el centre d’inhibir-se sense activar un protocol contra l’assetjament davant de les denúncies que asseguren que van presentar pels episodis que la seva filla patia. El seu pare escriu en la demanda per un pla contra l’assetjament que ha difós a través de xarxes socials “què li va passar a l’escola el dia abans i que temia que li passés aquell dia si tornava a anar-hi”. “El que l’esperava havia de ser terrible si per no anar a classe va preferir fins i tot morir”, pensa López, que clama a internet perquè “cap altre nen pateixi fins al punt de treure’s la vida”.

Atenció psicològica urgent

López planteja que s’implanti un protocol estatal contra l’assetjament escolar “que especifiqui les actuacions pertinents tant en cas d’assetjament de professors envers alumnes com en cas de bullying entre iguals”. El pare suggereix que hauria d’incloure la figura d’un responsable de benestar que “garanteixi el compliment del protocol” i que sigui extern al centre educatiu. “És essencial que el col·legi no sigui simultàniament jutge i part, cosa que, per experiència, pot perjudicar les famílies si el centre intenta silenciar el que ha passat”, addueix López.

Alhora, López demana que a tots els col·legis “es garanteixi l’activació urgent d’atenció psicològica davant de sospites clares d’abús i la intervenció immediata si es detecta risc de suïcidi de la víctima”. “És urgent acabar amb l’abandonament de la salut mental que hi ha a molts centres educatius”, reclama el pare, que urgeix a “trencar el silenci social”. “No pot ser que hi hagi ràtios d’un psicòleg per cada més de 1000 alumnes, ni llocs on s’incompleixin els protocols contra el bullying o on no s’atenen a temps els canals interns per denunciar”, sosté López.

Més notícies
Imatge d'arxiu de dues estudiants entrant al Pare Manyanet de Sant Andreu / D.C.

Ajuntament i Generalitat es personen pel suïcidi de l’alumna del Manyanet

Notícia: Ajuntament i Generalitat es personen pel suïcidi de l’alumna del Manyanet
Comparteix
El consistori i la conselleria d'Educació exerciran d'acusació a la causa judicial sobre la mort de la Kira, pendent d’aclarir un any després de succeir
Notícia: Ajuntament i Generalitat es personen pel suïcidi de l’alumna del Manyanet - Mobile
plaga de rates a Gràcia. Foto: @AnnaManso

VÍDEOS | Plaga de rates en un solar a tocar d’una escola bressol

Notícia: VÍDEOS | Plaga de rates en un solar a tocar d’una escola bressol
Comparteix
Es tracta d'un solar ocupat del carrer de Jaén de Gràcia, però és una propietat privada i cal fer una instància
Notícia: VÍDEOS | Plaga de rates en un solar a tocar d’una escola bressol - Mobile
L'Ajuntament retirarà les parades que van succeir els antics ocellaires / MMP

Els antics ocellaires de la Rambla preguen diàleg per evitar el desnonament

Notícia: Els antics ocellaires de la Rambla preguen diàleg per evitar el desnonament
Comparteix
Els paradistes insten l'Ajuntament a acceptar la mediació judicial, que venç aquest dijous
Notícia: Els antics ocellaires de la Rambla preguen diàleg per evitar el desnonament - Mobile
La Madlena i la seva mare, just després d'aturar-se el desnonament / JR

La “petita guerra” entre ucraïnesos i russos per un pis de l’extrarradi

Notícia: La “petita guerra” entre ucraïnesos i russos per un pis de l’extrarradi
Comparteix
Una família fugida de Crimea el 2020 resisteix a tres intents de desnonament en un domicili d'una propietària russa
Notícia: La “petita guerra” entre ucraïnesos i russos per un pis de l’extrarradi - Mobile

Nou comentari

Comparteix