Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La solidaritat veïnal omple la llibreria de l’Eixample on van robar el dia abans de Sant Jordi
  • CA

La diada de Sant Jordi del 2019 serà difícil d’oblidar per a la Llibreria Al·lots. Amb la pluja com a teló de fons, la Paula Jarrin ha aixecat la persiana, acabada d’arreglar després del robatori que va patir al cap de setmana, amb ganes de fer el que més li agrada: recomanar llibres per als nens i joves. Tot i el mal tràngol, i amb l’ànim encara tocat, la responsable de la llibreria està molt agraïda per “l’escalf” dels veïns i clients que han omplert l’establiment durant tot el matí.

“Quan passen aquestes coses ‘xungues’ descobreixes que hi ha molta més gent bona que dolenta“, explica al TOT Barcelona. Entre resposta i resposta, la Paula té temps de confirmar a una de les treballadores de la llibreria que el primer llibre de misteris Els diaris de la Cirera –un dels més buscats aquest Sant Jordi– “està completament esgotat”. Les interrupcions són constants en un dia tan atrafegat, però hi ha temps per a tot quan t’organitzes bé. “Esperem que pari de ploure”, demana amb un somriure.

La decepció del diumenge al matí, quan van descobrir que uns lladres havien forçat la porta metàl·lica i s’havien endut la caixa registradora i una capseta amb uns quants bitllets per donar canvi, s’ha convertit en una alegria per les mostres de solidaritat de tot barri. Una veïna ha portat pastissos per ajudar als treballadors a passar el dia. “Molta gent ja va venir ahir a donar-nos ànims”. No tenien pensat obrir en diumenge, però ja que els lladres havien rebentat la persiana, van decidir fer més hores i deixar les portes obertes, una decisió que celebren haver pres.

Moltes persones se n’han assabentat a través de les xarxes, ja que diversos escriptors, com la Tina Vallès o en Màrius Serra, es van fer ressò de la notícia i van convidar els seus seguidors a fer una visita a la llibreria. “Un amic em va avisar perquè la setmana passada havíem vingut a comprar un llibre pel meu fillol i hem decidit tornar per ajudar-los a recuperar-se”, relata la Maria Sallent, que va descobrir la llibreria per casualitat mentre tornava de la feina.

“És bonic veure que hi ha tanta gent que t’estima i no ho sabies”, confessa. És la part positiva d’un incident que els va agafar desprevinguts “en uns dies tan assenyalats”. Tot i que la quantitat de diners que es van endur els lladres no era “excessivament elevada”, confien que les vendes de Sant Jordi els ajudin a recuperar-se. “Més o menys ens hem refet”, diu la Paula abans de tornar a dins per comprovar si li tenen l’audiollibre de El petit príncep. “Serà així tot el dia”.

Més notícies
Pluja, festius i competència fan patir a les floristes de la Rambla
Notícia: Pluja, festius i competència fan patir a les floristes de la Rambla
Comparteix
Les parades oficials conviuen amb d'altres 'amateurs' en una diada que ha començat fluixa de vendes per la meteorologia
Roben a una llibreria el dia abans de Sant Jordi
Notícia: Roben a una llibreria el dia abans de Sant Jordi
Comparteix
Els lladres s'han endut bitllets en efectiu de la caixa registradora i una altra capsa on guardaven canvi
Llibert Ferri: “Espanya i Rússia no han passat pel procés de desnazificació d’Alemanya”
Notícia: Llibert Ferri: “Espanya i Rússia no han passat pel procés de desnazificació d’Alemanya”
Comparteix
El periodista i excorresponsal publica 'L'ombra dels anys' (Angle Editorial), un repàs per 50 anys de la seva vida i de la història europea
Centenars de roses grogues per la llibertat de Jordi Cuixart, a plaça Catalunya
Notícia: Centenars de roses grogues per la llibertat de Jordi Cuixart, a plaça Catalunya
Comparteix
Una instal·lació d'Òmnium Cultural convida a reclamar l'alliberament dels presos polítics catalans amb flors grogues

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa