Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Síndic de Greuges vol que Barcelona també voti en la consulta dels Jocs
  • CA

El Sindic de Greuges, Rafael Ribó, vol que els veïns de Barcelona també votin en la consulta sobre els Jocs Olímpics d’Hivern de 2030, que la Generalitat té prevista organitzar el 24 de juliol limitada a comarques del Pirineu i el Prepirineu. El Síndic ha suggerit al Govern de la Generalitat que inclogui en el cens de la votació la comarca del Barcelonès, que aplega Barcelona i quatre poblacions més: l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs.

Ribó ha al·legat que el Barcelonès també està “implicada com a seu per a la celebració de proves esportives de gel” en cas que prosperin les aspiracions per albergar els Jocs Olímpics d’hivern de 2030. La candidatura planteja concentrar el gruix de la competició als Pirineus, tant a Catalunya com a l’Aragó, tot i que les autoritats aragoneses discrepen per ara de la proposta acordada entre la Generalitat, l’Estat i el Comitè Olímpic Espanyol.

El Síndic ha destacat que, tot i que es reservi un paper secundari a Barcelona i la seva rodalia, la capital i el seu entorn podrien ser seu d'”entrenaments, tecnificació o altres activitats complementàries esportives” durant les Olimpiades, igual que el Berguedà, el Ripollès o el Solsonès, mentre que les principals proves s’allotjarien a l’Alt Pirineu i la Vall d’Aran.

Alhora, Ribó ha proposat aquest dijous al Govern estudiar la possibilitat de modificar la data prevista per a les consultes dels Jocs Olímpics d’Hivern del 2030. L’elecció del 24 de juliol, en un moment en què molts ciutadans es troben de vacances, ha merescut queixes a poblacions pirenaiques. Sobre la data de la consulta i “davant del malestar generat entre algunes entitats del territori que consideren poc adequats que sigui al bell mig de les vacances estivals”, el Síndic de Greuges ha exposat que el president de la Generalitat té un marge de temps ampli per a fixar aquesta data.

A més, ha advertit que la informació publicada a la web de la Generalitat sobre la candidatura olímpica “està incompleta i no està actualitzada”. En aquest sentit, ha demanat publicar “sense demora” la informació actualitzada sobre el projecte de candidatura corresponent a l’acord aprovat pel COE i, en concret, tota la informació referent a la proposta esportiva, l’impacte econòmic al territori, l’impacte en infraestructures i l’impacte ambiental i social.

Més notícies
Port Olímpic de Barcelona / Ajuntament de Barcelona
Esdeveniment inèdit al Port Olímpic
Notícia: Esdeveniment inèdit al Port Olímpic
Comparteix
Es tracta d'un esdeveniment que uneix Barcelona amb l’illa de Formentera
Grada de la piscina vella del Poblenou / Ajuntament de Barcelona
Homenatge a una històrica instal·lació esportiva de Barcelona
Notícia: Homenatge a una històrica instal·lació esportiva de Barcelona
Comparteix
Va ser la primera piscina coberta de Barcelona i estava situada al barri del Poblenou
El promotor cultural Pierre Roca va batejar l'espai com a 'Palo Alto' pel nom popular de la xemeneia / Meritxell M. Pauné
La incubadora de videojocs Game BCN es muda a Palo Alto
Notícia: La incubadora de videojocs Game BCN es muda a Palo Alto
Comparteix
La setena edició se celebrarà al Poblenou i no al Canòdrom com abans de la pandèmia
Tapa de clavegueram a València amb el logotip de l'edició de la Copa Amèrica de 2007 / JR
L’esquerra valenciana, decebuda amb Colau per avalar la Copa Amèrica
Notícia: L’esquerra valenciana, decebuda amb Colau per avalar la Copa Amèrica
Comparteix
Dures crítiques de dirigents polítics i moviment veïnal cap a l’aposta barcelonina per una competició "elitista"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa