Sexe en temps de pandèmia: reduir “al mínim” les relacions

L'Agència de Salut Pública de Barcelona explica que la masturbació personal és una de les pràctiques segures

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), del consorci sanitari de Barcelona –format per l’Ajuntament i el departament de Salut– ha publicat un seguit de recomanacions respecte d’una de les preocupacions en temps de pandèmia: el sexe. L’ASPB ha resolt diversos dubtes mitjançant un format de preguntes i respostes, en què s’aconsella com encarar el sexe en el context actual.

Una de les preguntes té a veure amb la seguretat del sexe amb persones convivents. Sobre el sexe amb gent amb qui es conviu, l’ASPB explica que el sexe és relativament segur si no es tenen símptomes o no s’ha estat exposat al virus. Això en el cas de persones que viuen juntes, però pel que fa a gent de fora de casa l’agència fa una indicació de màxims: “(…) es recomana reduir al mínim les relacions sexuals amb persones no convivents”.

Quant a les relacions segures de coronavirus, l’ASPB n’enumera unes quantes: la masturbació personal, el visionat de vídeos eròtics, el sexting o les reunions sexuals virtuals. Sense contacte físic. En cas d’existir contacte, l’agència trasllada a les preguntes i respostes que és “convenient” preguntar si la parella sexual ha estat diagnosticada de Covid-19 o si han tingut algun símptoma en les últimes setmanes. També cal disposar de dades de contacte per fer “seguiment” si és necessari.

Respecte del lloc més adient per tenir sexe, l’ASPB contesta que és recomanable a “espais grans, oberts i ben ventilats”.

Més informació

Comentaris

    Xavi 12/09/2020 6:03 pm
    Quan s'acabi la pandèmia ja podreu follar amb tot déu: la sogra, la veïna, la fornera, la cabra, i així tornarem a la realitat de sempre

Nou comentari