“No [tenim] casa”: l’argument d’uns joves gravats fent sexe al carrer a la Barceloneta

Els veïns del barri atribueixen l'episodi al fet que molts turistes eviten contractar cap allotjament i dormen al cotxe després d'anar a la discoteca

Una parella és al carrer a la Barceloneta, entre uns contenidors d’escombraries. Un dels joves està dret i l’altre membre de la parella –no es veu si és un noi o una noia i és irrellevant– està ajupit davant seu. Estan en ple acte sexual.

Uns testimonis passen per aquella cantonada de Barcelona, els detecten, comencen a gravar-los en vídeo i els criden l’atenció. “Això aquí no es fa”, diu el veí. L’altre, sense deixar de fer els seus moviments rítmics, saluda amb la mà i al·lega: “No [tenim] casa”. I continuen. Els testimonis desisteixen i  marxen. Només els queda fer arribar el vídeo a la xarxa @BCNHelpers, perquè el pengi al seu compte de Twitter.

Els veïns han rebut les imatges amb resignació. “El sexe a la via pública no és el pa de cada dia. Recordo un cas de l’any passat, davant d’una escola, que també va transcendir. Però de tant en tant passa. I el que és constant i va a pitjor és l’incivisme en el seu conjunt. Gent beguda que clava cops als cotxes o al mobiliari urbà, o que va de ventre o orina al carrer”, es queixa Manel Martínez, vicepresident de l’Associació de Veïns de la Barceloneta i portaveu de la plataforma Tsunami veïnal. 

Segons Martínez, “fa cinc anys que els veïns denuncien l’incivisme i va en augment”. “Ho vam començar a dir en l’època de Xavier Trias com a alcalde i van crear els agents cívics, però no tenen ni les eines ni la formació per enfrontar-se a grups d’energúmens destrossant coses, ni tenen un enllaç directe i eficaç amb la Guàrdia Urbana”, afegeix.

Casos com el que mostra el vídeo estan vinculats, segons els veïns, al turisme de borratxera. “Tenim detectats grupets de joves, molt sovint francesos, que venen amb el cotxe i ni tan sols agafen un allotjament. Dormen al cotxe, van a la discoteca, s’emborratxen i prou. Aquest és el model de turisme que s’està permetent i és la reflexió que ha de provocar aquest ‘no casa’ que diu el noi del vídeo, que és molt significatiu”, adverteix Martínez.

“Pressionarem Albert Batlle”

El portaveu de Tsunami Veïnal assegura que “amb el govern d’Ada Colau les coses han anat a pitjor”. I ara estan a l’expectativa del que pugui fer el nou tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle. “Haig de dir que ens va rebre de seguida i que dissabte va venir a veure’ns i va fer una volta pel barri. Ens va demanar temps i ho entenem, però si no actua ja el pressionarem. No li demanem resultats en dos dies, però que no esperi dos mesos a posar-se en marxa“, avisa. Martínez 

Més informació

Nou comentari